Incorporació de noves tècniques de codificació al CCSDS-123
Bonillo Serra, Àlex
Bartrina Rapesta, Joan, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria de la Informació i de les Comunicacions)
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola d'Enginyeria

Título variante: New coding techniques incorporated over CCSDS-123 standard
Título variante: Incorporación de nuevas técnicas de codificación en el estándar CCSDS-123
Fecha: 2015-06-29
Resumen: Una de les branques de la informàtica que ha augmentat més la seva presència en la societat mundial durant els últims anys és l'àmbit multimèdia i més concretament l'intercanvi massiu d'imatges. Quan es parla d'intercanvi de dades es parla, evidentment, de captar, gestionar i fer possible l'enviament d'aquestes dades. En aquest treball es treballa especialment amb imatges de gran àrees geogràfiques preses des de satèl·lits o avions a gran alçaria, interessants per fer anàlisis meteorològics o estudis de la geografia de la terra; i amb l'estàndard CCSDS-123 que recomana implementacions per crear aplicacions de codificació i tractament d'aquest tipus d'imatges. D'aquesta manera, es veurà el funcionament intern de les recomanacions d'aquest estàndard, sobretot en la fase de codificació i descodificació, on s'afegirà un nou mòdul de codificació aritmètica amb diverses configuracions diferents, per tal de veure de quina manera influeix en el rendiment d'aquest estàndard. Una de les branques de la informàtica que ha augmentat més la seva presència en la societat mundial durant els últims anys és l'àmbit multimèdia i més concretament l'intercanvi massiu d'imatges. Quan es parla d'intercanvi de dades es parla, evidentment, de captar, gestionar i fer possible l'enviament d'aquestes dades. En aquest treball es treballa especialment amb imatges de gran àrees geogràfiques preses des de satèl·lits o avions a gran alçaria, interessants per fer anàlisis meteorològics o estudis de la geografia de la terra; i amb l'estàndard CCSDS-123 que recomana implementacions per crear aplicacions de codificació i tractament d'aquest tipus d'imatges. D'aquesta manera, es veurà el funcionament intern de les recomanacions d'aquest estàndard, sobretot en la fase de codificació i descodificació, on s'afegirà un nou mòdul de codificació aritmètica amb diverses configuracions diferents, per tal de veure de quina manera influeix en el rendiment d'aquest estàndard.
Resumen: Over the last few years, one of the branches of information technology that has increased its popularity the most around society, is the field of multimedia data and more specifically massive data exchanging. Talking about data exchanging means, obtaining, managing and preparing it to be sent. In this report, the work is done especially over images of wide geographical areas, taken from satellites and aircraft at high altitudes, which are interesting to perform meteorological analysis or studies over earth's geography; and with CCSDS-123 standard, which recommends implementations to create coding and management apps for these kinds of images. Therefore, inner workings of this standard will be seen, especially in coding and decoding phases, where a new arithmetic coding module will be added with different configurations, just to see the way it improves this standard's performance. The results obtained show an improvement in the performance, depending on the type of images in which this method is applied. In any case, new approaches that can help improving this method have been found.
Resumen: Una de las ramas en la informática que más ha aumentado su presencia en la sociedad mundial, durante los últimos años és el ámbito multimedia y el intercambio masivo de imágenes. Cuando se menciona el intercambio de datos se habla, evidentemente, de captar, gestionar y hacer possible el envío de estos datos. En este proyecto, se trabaja especialmente con imágenes de grandes áreas geográficas tomadas desde satélites o aviones a grandes alturas, las cuales són interesantes para realizar análisis meteorológicos o estudios de la geografía terrestre; y con el estándar CCSDS-123 que recomienda implementaciones de aplicaciones de codificación y tratamiento de este tipos de imágenes. De este modo, se verá el funcionamiento interno de las recomendaciones de este estándar, sobretodo en la parte de codificación y descodificación, donde se añadirá un nuevo módulo de codificación aritmética con distintas configuraciones diferentes, para observar la influencia de éstas en el rendimiento del estándar. Los resultados obtenidos muestran una mejora de rendimiento dependiendo del tipo de imágenes sobre las cuales se aplica el método correspondiente, encontrando de esta forma, nuevos métodos que abren puertas a futuras mejoras.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Lengua: Català
Titulación: Grau en Enginyeria Informàtica [2502441]
Plan de estudios: Enginyeria Informàtica [958]
Documento: Treball final de grau ; Text
Área temática: Menció Computació
Materia: CCSDS ; CCSDS-123 ; Codificació ; Descodificació ; Codificació lossless ; Codificació aritmètica ; Codificador DumbMQ ; Taules de probabilitat ; QEmpordà ; Codificación ; Descodificación ; Lossless ; Codificación aritmética ; Codificador dumbmq ; Tablas de probabilidad ; QEmpordá ; Coding ; Decoding ; Lossless coding ; Arithmetic coding ; DumbMQ coder ; Probability tables ; Qemporda



12 p, 635.6 KB

El registro aparece en las colecciones:
Documentos de investigación > Trabajos de Fin de Grado > Escuela de Ingeniería. TFG

 Registro creado el 2015-11-19, última modificación el 2023-07-22



   Favorit i Compartir