Web of Science: 0 cites, Google Scholar: cites
Failure : A Conceptual Proposal To Rethink The Caribbean
López, Magdalena (Universidade de Lisboa. Centro de Estudos Comparatistas)

Títol variant: Fracaso : una propuesta conceptual para repensar lo caribeño
Títol variant: Fracàs : una proposta conceptual per repensar el caribeny
Data: 2015
Resum: I offer a conceptualization of failure as a constitutive experience of Caribbeanness. Failure produces the need to reformulate a history that turned out differently from that initially intended, encouraging the uprooting of interpretative assumptions. Rootlessness, therefore, refers not only national or geographic displacement, but also to the loss of certainties upon which our vision of the world is based. This rootlessness impels us to drift away from the epic assumptions on which social, political or national identities have been established to seek more inclusive forms of community. I show both the potential of failure and the dangers of denying it through the study of ten Hispanic Caribbean narratives written in the 21th Century.
Resum: Propongo una conceptualización del fracaso como experiencia constitutiva de lo caribeño. El fracaso conlleva a la necesidad de reformular una historia distinta a la que inicialmente se creía, incitando un desenraizamiento constante de las premisas interpretativas. Entiendo, así, el desarraigo ya no simplemente como una dislocación geográfica o nacional, sino como la pérdida de las certidumbres sobre las que se fundamenta nuestra visión del mundo. El desarraigo obligaría a abandonar las premisas épicas sobre las que se han asentado las identidades sociales, políticas o nacionales para apuntar a formas más inclusivas de comunidad. A través del estudio de diez narrativas del Caribe insular hispano del siglo XXI expongo los recursos productivos del fracaso así como los peligros de la negación de esta experiencia.
Resum: Proposo una conceptualització del fracàs com a experiència constitutiva del Carib. El fracàs comporta a la necessitat de reformular una història diferent de la que inicialment es creia, incitant 1 desarrelament constant de les premisses interpretatives. Entenc, així, el desarrelament ja no simplement com una dislocació geogràfica o nacional, sinó com la pèrdua de les certeses sobre les quals es fonamenta la nostra visió del món. El desarrelament obligaria a abandonar les premisses èpiques sobre les quals s'han assentat les identitats socials, polítiques o nacionals per apuntar a formes més inclusives de comunitat. A través de l'estudi de deu narratives del Carib insular hispà del segle XXI exposo els recursos productius del fracàs així com els perills de la negació d'aquesta experiència.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Anglès
Document: Article ; recerca ; Versió publicada
Matèria: Failure ; Rootlessness ; Epic ; Caribbean literature ; Fracaso ; Desarraigo ; Épica ; Literatura caribeña ; Fracàs ; Desarrelament ; Èpica ; Literatura del Carib
Publicat a: Mitologías hoy, Vol. 12 (2015) , p. 15-29 (Dossier) , ISSN 2014-1130

Adreça alternativa: https://raco.cat/index.php/mitologias/article/view/303850
Adreça original: https://revistes.uab.cat/mitologias/article/view/v12-lopez
Adreça alternativa: https://raco.cat/index.php/mitologias/article/view/v12-lopez
DOI: 10.5565/rev/mitologias.284


15 p, 282.8 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > Mitologías hoy
Articles > Articles de recerca

 Registre creat el 2015-12-24, darrera modificació el 2022-12-14



   Favorit i Compartir