La història de l'electroquímica de Flix. Qui pagarà els seus deutes socioambientals?
Pujadas i Garriga, Marta (Universitat Autònoma de Barcelona. Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals)

Títol variant: La historia de la Electroquímica de Flix. ¿Quién pagará sus deudas socioambientales?
Data: 2015
Resum: Aquesta tesi doctoral repassa, des de la història ambiental i l'economia ecològica, l'impacte generat per l'activitat de la Sociedad Electroquímica de Flix (EQF) al territori, quantificant en valor monetari el que suposaria retornar el gran passiu socioambiental acumulat al llarg de la seva història: una xifra de l'ordre de 400 a 500 milions d'euros. També argumenta sobre els motius de l'escassa reivindicació ambientalista de la societat davant d'aquest impacte.
Resum: Esta tesis doctoral repasa, desde las perspectivas de la historia ambiental y la economía ecológica, el impacto generado por la actividad de la Sociedad Electroquímica de Flix (EQF) al territorio, cuantificando en valor monetario lo que supondría devolver el gran pasivo socioambiental acumulado a lo largo de su historia: una cifra del orden de 400 a 500 millones de euros. También argumenta sobre los motivos de la escasa reivindicación ambientalista de la sociedad ante este impacto.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català i Castellà
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Matèria: Economia ambiental ; Ecologia ; Aspectes econòmics
Publicat a: UAB divulga, Octubre 2015, ISSN 2014-6388



Català
3 p, 174.1 KB

Español
174.1 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències > Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA)
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2016-01-21, darrera modificació el 2022-02-13



   Favorit i Compartir