Web of Science: 0 cites, Google Scholar: cites
Luisa Sigea de Velasco, una filòsofa aparentment "feminista"
Font Mareñà, Imma (Universitat de Girona)

Títol variant: Luisa Sigea de Velasco, una filósofa aparentemente "feminista"
Títol variant: Luisa Sigea de Velasco, an apparently "feminist" philosopher
Data: 2015
Resum: Al llarg de l'obra Diàleg de dues donzelles sobre la vida àulica i la vida retirada (1552), la filòsofa Luisa Sigea de Velasco (1522-1560) desenvolupa una sèrie de reflexions de caràcter aparentment "feminista". Tanmateix, un estudi atent i reflexiu d'aquesta obra i d'aquests arguments ens han portat a la conclusió que, tot i que Sigea en certa manera advoca a favor de les dones, en realitat, aquesta pensadora no argumenta a favor de la igualtat ni tampoc de l'emancipació femenina perquè aquest no és l'objectiu de la seva obra.
Resum: A lo largo de la obra Coloquio de dos doncellas sobre la vida áulica y la retirada (1552), la filósofa Luisa Sigea de Velasco (1522-1560) desarrolla una serie de reflexiones de carácter aparentemente "feminista". Al mismo tiempo, un estudio atento y reflexivo de esta obra y de sus argumentos conducen a la conclusión de que aunque Sigea en cierto modo aboga en favor de las mujeres, en realidad no argumenta en favor de la igualdad ni tampoco de la emancipación femenina, porque ello no es el objetivo de su obra.
Resum: Throughout her work Dialogue of Two Maidens on the Courtly Lifestyle and the Secluded Lifestyle (1552), the philosopher Luisa Sigea de Velasco (1522-1560) develops a series of apparently "feminist" reflections. However, a thorough and reflective reading of this work and of her arguments have led us to conclude that although she does in some ways advocate on behalf of women, Sigea does not actually argue in favour of equality nor of female emancipation, because that is not her aim.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Català
Document: Article ; recerca ; Versió publicada
Matèria: Luisa Sigea de Velasco ; Filòsofa ; Feminista ; Diàleg de dues donzelles sobre la vida àulica i la vida retirada ; Puellae doctae ; Patriarcat ; Philosopher ; Feminist ; Dialogue of two maidens on the court lifestyle and the secluded lifestyle ; Patriarchy ; Filósofa ; Coloquio de dos doncellas sobre la vida áulica y la retirada ; Patriarcado
Publicat a: Lectora : revista de dones i textualitat, Núm. 21 (2015) , p. 145-163 (Miscel·lània) , ISSN 2013-9470

Adreça alternativa: https://raco.cat/index.php/Lectora/article/view/303002
DOI: 10.1344/105.000002451


19 p, 651.1 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > Lectora
Articles > Articles de recerca

 Registre creat el 2016-01-22, darrera modificació el 2022-02-13



   Favorit i Compartir