Per citar aquest document: http://ddd.uab.cat/record/145749
Dignidad y miseria del hombre en 'El scholástico' y 'El crotalón'
Lillo Castañ, Víctor
Valdés, Ramón (Valdés Gázquez)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Filosofia i Lletres

Data: 2016
Descripció: 37 p.
Resum: El propósito del presente trabajo es analizar cómo se abordan los tópicos literarios de la dignidad y la miseria del hombre en El Scholástico y El Crotalón con la finalidad de extraer la idea sobre la naturaleza humana que subyace en ambas obras. La autoría de la primera de ellas pertenece a Cristóbal de Villalón; la segunda -anónima- también ha sido atribuida al escritor vallisoletano aunque, a mi modo de ver, sin el rigor necesario. Por ello he optado (junto a Margherita Morreale y Ana Vian) por dejar El Crotalón en el anonimato sin obviar las grandes posibilidades de que Villalón fuera su autor. A modo de conclusión me he propuesto demostrar que en ambas obras se defiende una concepción sobre el hombre muy cercana a pesar de las enormes diferencias de género, estilo e intención que las separan.
Resum: L'objectiu del present traball consisteix en analitzar com s'aborden els tòpics literaris de la dignitat i la misèria de l'home a El scholástico i El crotalón amb la finalitat d'extreure'n la idea sobre la naturalesa humana subjacent a ambdues obres. L'autoria de la primera d'elles pertany a Cristóbal de Villalón; la segona -anónima- també fou atribuida a l'escriptor de Valladolid tot i que, en la meva opinió, sense el rigor necessari. Per aquest motiu he optat (junt amb Margherita Morreale i Ana Vian) per deixar El crotalón en l'anonimat sense obviar les grans possibilitats que Villalón en fos l'autor. A mode de conclusió, m'he proposat demostrar que en ambdues obres es defensa una concepció sobre l'home molt similar malgrat les enormes diferències de gènere, estil i intenció que les separen.
Drets: L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: Creative Commons
Llengua: Castellà.
Col·lecció: Màster oficial de llengua espanyola, literatura hispànica i espanyol com a llengua estrangera
Document: masterThesis
Matèria: Villalón, Cristóbal de. Crotalón ; Villalón, Cristóbal de. Escolástico

Adreça alternativa: http://hdl.handle.net/2072/257719


37 p, 281.2 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera

 Registre creat el 2016-01-27, darrera modificació el 2016-06-10   Favorit i Compartir