La obesidad en China y su relación con el desarrollo económico
Sanz Husillos, Alex
Beltrán, Joaquín, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Traducció i d'Interpretació)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Traducció i d'Interpretació

Títol variant: Obesitat a la Xina i la seva relació amb el desenvolupament econòmic
Títol variant: Obesity in China and its relationship with economic development
Data: 2015
Resum: El problema de la obesidad en China surgió alrededor de la década de 1980 con las reformas de Deng Xiaoping que conllevaron un rápido crecimiento económico y cambios sociales. La población experimentó cambios en su dieta caracterizados por un mayor consumo de carne y productos preparados, paralelo al aumento de la variedad de oferta de comida y la llegada de nuevos alimentos extranjeros. A su vez, las actividades de ejercicio físico han disminuido, entre otros motivos, por factores como la adquisición de televisiones y automóviles que incitan al sedentarismo, junto al desarrollo de planes urbanísticos que reducen el espacio público utilizado para realizar ejercicios favoreciendo su privatización y la creación de aparcamientos. Como consecuencia las tasas de obesidad y sobrepeso de la población china han experimentado un rápido crecimiento, especialmente entre la clase media de las ciudades costeras y entre los niños y adolescentes. Aumentando al mismo tiempo los porcentajes de afectados por enfermedades cardiovasculares.
Resum: El problema de l'obesitat a Xina va sorgir al voltant de la dècada de 1980 amb les reformes de Deng Xiaoping que van comportar un ràpid creixement econòmic i canvis socials. La població va experimentar canvis en la seva dieta caracteritzats per un major consum de carn i productes preparats, paral·lel a l'augment de la varietat d'oferta de menjar i l'arribada de nous aliments estrangers. Alhora, les activitats d'exercici físic van disminuir, entre altres motius, per factors com l'adquisició de televisors i automòbils que inciten al sedentarisme, juntament amb el desenvolupament de plans urbanístics que redueixen l'espai públic utilitzat per realitzar exercicis afavorint la seva privatització i la creació d'aparcaments. Com a conseqüència les taxes d'obesitat i sobrepès de la població xinesa han experimentat un ràpid creixement, especialment la classe mitjana de les ciutats de la costa i els nens i adolescents. Augmentant al mateix temps els percentatges d'afectats per malalties cardiovasculars.
Resum: Chinese population has been facing the obesity problem since the 1980s, as a result of a fast economic growth and social changes produced by the Deng Xiaoping's reforms. China's population experienced changes in its diet, increasing the consumption of meat and prepared products, influenced by a higher variety of food offer and the arrival of new foreign food. At the same time, physical exercise activities have decreased because of the acquisition of televisions and cars that incite a sedentary lifestyle, along with the development of town-planning plans that reduce the public space used to workout favoring its privatization and the creation of new parking slots. As a result, obesity and overweight taxes increased, especially among the coastal cities middle class and children and teenagers. Simultaneously, percentages of people affected by cardiovascular diseases increased as well.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Anglès
Titulació: Estudis d'Àsia Oriental [2500244]
Pla d'estudis: Grau en Estudis d'Àsia Oriental [823]
Document: Treball final de grau ; Text
Matèria: Dieta ; Activitat física ; China ; Actividad física ; Desarrollo económico ; Obesidad ; Cambios sociales ; Obesitat ; Xina ; Desenvolupament económic ; Canvis socials ; Obesity ; Diet ; Social changes ; Economic development ; Physical activity



35 p, 620.2 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de Fi de Grau > Facultat de Traducció i d'Interpretació. TFG

 Registre creat el 2016-02-24, darrera modificació el 2023-10-05



   Favorit i Compartir