Tant de bo trobem maneres d'utilitzar el llenguatge per unir i no per dividir
Gil-Farrero, Judit (Universitat Autònoma de Barcelona. Centre d'Història de la Ciència)

Títol variant: "Ojalá encontremos maneras de utilizar el lenguaje para unir y no para dividir"
Títol variant: "I hope we find ways to use language to unite instead of to divide"
Data: 2016
Resum: Juan Uriagereka, Catedràtic de Lingüística a la University of Maryland, va ser a la UAB impartint el curs Projecting from the Lexicon, convidat pel Centre de Lingüística Teòrica de la universitat. En aquesta entrevista ens parla de la diferència entre el llenguatge i les llengües, i la importància d'estudiar les característiques d'aquestes, així com de determinats aspectes que comparteixen totes elles. També ens explica què és la biolingüística, camp en el qual és expert, i algunes curiositats genètiques relacionades amb la nostra capacitat per comunicar-nos.
Resum: Juan Uriagereka, Catedrático de Lingüística en la University of Maryland, estuvo en la UAB impartiendo el curso Projecting from the Lexicon, invitado por el Centro de Lingüística Teórica de la universidad. En esta entrevista nos habla de la diferencia entre el lenguaje y las lenguas, y la importancia de estudiar las características de éstas, así como de determinados aspectos que comparten todas ellas. También nos explica qué es la biolingüística, campo en el que es experto, y algunas curiosidades genéticas relacionadas con nuestra capacidad para comunicarnos.
Resum: Juan Uriagereka, Professor of Linguistics at the University of Maryland, was at the UAB teaching the course "Projecting from the Lexicon", invited by the Centre for Theoretical Linguistics of the university. In this interview he talks about the difference between language and languages, and the importance of studying their characteristics as well as certain aspects that all share. He also explains biolinguistics to us, a field in which he is an expert, and some genetic curiosities related to our ability to communicate.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, Castellà i Anglès
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Matèria: Lingüística
Publicat a: UAB divulga, Febrer 2016 (Entrevistes) , ISSN 2014-6388



Català
5 p, 202.1 KB

Español
6 p, 238.2 KB

English
5 p, 231.6 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències > Institut d'Història de la Ciència (IHC)
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2016-03-04, darrera modificació el 2022-06-13



   Favorit i Compartir