Intervenció grupal per reduir la violència de parella entre consumidores de drogues
Torrens Mèlich, Marta (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Psiquiatria i de Medicina Legal)

Títol variant: Intervención grupal para reducir la violencia de pareja entre consumidoras de drogas
Data: 2016
Resum: Diversos estudis realitzats en països desenvolupats han mostrat que la violència de parella és més freqüent entre les dones que presenten trastorns per consum d'alcohol i/o altres substàncies. En aquest context, el Grup de Recerca en Addiccions de l'IMIM ha adaptat, dissenyat i dut a terme una intervenció grupal de 10 sessions per a dones d'elevat risc. Els resultats mostren una reducció del maltractament psicològic, l'agressivitat en la relació de parella i la freqüència de consum, així com un augment de l'assertivitat.
Resum: Varios estudios realizados en países desarrollados han mostrado que la violencia de pareja es más frecuente entre las mujeres que presentan trastornos por consumo de alcohol y/u otras sustancias. En este contexto, el Grupo de Investigación en Adicciones del IMIM ha adaptado, diseñado y llevado a cabo una intervención grupal de 10 sesiones para mujeres de elevado riesgo. Los resultados muestran una reducción del maltrato psicológico, la agresividad en la relación de pareja y la frecuencia de consumo, así como un aumento de la asertividad.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català i Castellà
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Matèria: Drogoaddicció ; Violència envers les dones
Publicat a: UAB divulga, Febrer 2016, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 220.2 KB

Español
2 p, 259.8 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2016-03-09, darrera modificació el 2022-02-13



   Favorit i Compartir