Producció enzimàtica de biodièsel a partir d'olis de rebuig : una nova alternativa
Bonet Ragel, Kírian (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria Química, Biològica i Ambiental)

Títol variant: Producción enzimática de biodiésel a partir de aceites de desecho : una nueva alternativa
Títol variant: Enzymatic synthesis of biodiesel using waste oils as a substrate : the new alternative
Data: 2016
Resum: El biodièsel és una alternativa als combustibles fòssils que a més compta amb avantatges mediambientals com són la reducció de certes emissions contaminants. Ara bé, el fet que provingui majoritàriament d'olis aptes per al consum humà comporta un dilema ètic sobre la idoneïtat de destinar terrenys cultivables per produir biodièsel en comptes d'aliment. Aquest treball presenta una alternativa viable: l'oli d'orujo, un subproducte de l'extracció de l'oli d'oliva convencional molt abundant a l'Estat espanyol.
Resum: El biodiésel es una alternativa a los combustibles fósiles que además cuenta con ventajas medioambientales como son la reducción de ciertas emisiones contaminantes. Ahora bien, el hecho de que provenga mayoritariamente de aceites aptos para el consumo humano conlleva un dilema ético sobre la idoneidad de destinar terrenos cultivables para producir biodiesel en vez de alimento. Este trabajo presenta una alternativa viable: el aceite de orujo, un subproducto de la extracción del aceite de oliva convencional muy abundante en España.
Resum: Biodiesel isan alternative to fossil fuels which also has environmental benefits such as reducing emissions of certain pollutants. But, the fact that biodiesel mainly comes from edible oils for human consumption involves an ethical dilemma about the appropriateness of allocating farmland to production of biodiesel instead of food. This paper presents a viable alternative: alperujo, a by-product from olive oil extraction processes that is easily available in Spain.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, Castellà i Anglès
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Matèria: Biodièsels
Publicat a: UAB divulga, Febrer 2016, ISSN 2014-6388



Català
3 p, 146.0 KB

Español
3 p, 282.7 KB

English
2 p, 279.4 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2016-03-09, darrera modificació el 2022-10-19



   Favorit i Compartir