Rasgos de personalidad como variables mediadoras en la edad de inicio del juego patológico y su severidad
Angulo-Brunet, Ariadna
Granero, Roser, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Psicobiologia i de Metodologia de Ciències de la Salut)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Psicologia

Data: 2015
Descripció: 17 pàg.
Resum: El objetivo de este estudio es evaluar el rol de los rasgos de personalidad como variables mediadoras en la edad del juego patológico y su perfil clínico. Se administran diversas pruebas que evalúan los rasgos de personalidad a una muestra clínica de 1632 pacientes y se realiza un SEM para establecer las variables mediadoras. El modelo muestra unos buenos índices de ajuste así como una capacidad predictiva global buena. La edad de inicio es una variable mediadora de la severidad del juego patológico y la severidad de los síntomas de depresión percibidos. El sexo afecta a la edad de inicio del juego patológico y al número de síntomas de depresión percibidos. Búsqueda de novedades y autotrascendencia influyen sobre la edad de inicio, la severidad y el número de síntomas percibidos.
Resum: L'objectiu d'aquest estudi es avaluar el rol dels trets de personalitat com a variables mediadores entre l'edat d'inici del joc patològic i el seu perfil clínic. S'administren diverses proves que avaluen els trets de personalitat a una mostra clínica de 1632 pacients i es realitza un SEM per establir les variables mediadores. El model mostra bons índex d'ajustament així com una capacitat predictiva global bona. L'edat d'inici es una variable mediadora de la severitat del joc patològic i la severitat dels símptomes de depressió percebuts. El sexe afecta a l'edat d'inici del joc patològic i al número de símptomes de depressió percebut. Cerca de novetats y autotrascendencia influeixen sobre l'edat d'inici, la severitat i el número de símptomes de depressió percebuts.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Castellà
Titulació: Psicologia [2502443]
Pla d'estudis: Grau en Psicologia [954]
Document: Treball final de grau ; Text
Matèria: Joc patológic ; Edat d'inici ; Trets de personalitat ; Juego patológico ; Edad de inicio ; Rasgos de personalidad



17 p, 758.2 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de Fi de Grau > Facultat de Psicologia. TFG

 Registre creat el 2016-04-07, darrera modificació el 2022-05-01



   Favorit i Compartir