Simulacions computacionals justifiquen la presència de formaldehid i metanol a l'espai
Universitat Autònoma de Barcelona. Àrea de Comunicació i Promoció

Títol variant: Simulaciones computacionales justifican la presencia de formaldehído y etanol al espacio
Data: 2016
Resum: El formaldehid i el metanol són les dues molècules basades en carboni més simples, i a partir d'elles es formen altres més complexes. Un estudi recent ha realitzat simulacions computacionals que han permès comprovar que la formació d'aquestes molècules es deu a la hidrogenació successiva a partir de la molècula més simple d'òxid de carboni, a partir de la qual s'afegirien àtoms d'hidrogen que generarien les molècules més grans. Aquest procés, dut a terme sobre la superfície dels grans de pols i gel espacials, justifica la seva abundància a l'espai.
Resum: El formaldehído y el metanol son las dos moléculas basadas en carbono más simples, y a partir de ellas se forman otras más complejas. Un estudio reciente ha realizado simulaciones computacionales que han permitido comprobar que la formación de estas moléculas se debe a la hidrogenación sucesiva a partir de la molécula más simple de óxido de carbono, a partir de la cual se añadirían átomos de hidrógeno que generarían las moléculas más grandes. Este proceso, llevado a cabo sobre la superficie de los granos de polvo y hielo espaciales, justifica su abundancia en el espacio.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català i Castellà
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Matèria: Formaldehid ; Metanol ; Òxid de carboni
Publicat a: UAB divulga, Abril 2016, ISSN 2014-6388



Català
3 p, 146.2 KB

Español
3 p, 165.6 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2016-04-29, darrera modificació el 2022-02-13



   Favorit i Compartir