Avaluació de coneixements i actituds cap a les addiccions en metges
Barral, Carmen (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina)

Títol variant: Evaluación de conocimientos y actitudes hacia las adicciones en médicos
Data: 2016
Resum: S'estima que fins a una cinquena part de l'assistència en els serveis d'urgències està relacionada amb el consum de tòxics, però en ocasions aquest és infradiagnosticat. Un estudi ha avaluat una mostra de metges residents d'un hospital general per identificar els factors pels quals no es detecten aquestes situacions. Dels resultats es desprèn la importància d'una bona formació en addiccions i d'implementar millores per prevenir prejudicis i fomentar millors actituds enfront dels pacients drogodependents.
Resum: Se estima que hasta una quinta parte de la asistencia en los servicios de urgencias está relacionada con el consumo de tóxicos, pero en ocasiones éste es infradiagnosticado. Un estudio ha evaluado una muestra de médicos residentes de un hospital general para identificar los factores por los cuales no se detectan estas situaciones. De los resultados se desprende la importancia de una buena formación en adicciones y de implementar mejoras para prevenir prejuicios y fomentar mejores actitudes frente a los pacientes drogodependientes.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català i Castellà
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Matèria: Drogoaddicció ; Salut pública ; Urgències mèdiques, Serveis d'
Publicat a: UAB divulga, Abril 2016, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 120.9 KB

Español
2 p, 129.1 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2016-05-05, darrera modificació el 2022-11-15



   Favorit i Compartir