Catalitzadors químics, electroquímics i fotoquímics de l'oxidació molecular de l'aigua
Bofill Arasa, Roger (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Química)
García-Antón, Jordi (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Química)
Escriche Martínez, Lluís (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Química)
Sala Román, Xavier (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Química)

Títol variant: Chemical, Electrochemical and Photochemical Molecular Water Oxidation Catalysts
Data: 2016
Resum: L'alliberament d'hidrogen a partir del trencament de l'aigua pel simple ús de la llum solar com a única font d'energia és un vell somni de la humanitat que finalment podria convertir-se en una realitat. Un article del grup de recerca SelOxCat informa dels avenços més destacats en aquest procés, que abasta l'estudi de l'oxidació catalítica de l'aigua mitjançant l'ús de compostos moleculars que contenen ions de metalls de transició, considerant exemples en què la catàlisi s'inicia químicament, electroquímicament i/o fotoquímicament.
Resum: La liberación de hidrógeno a partir de la rotura del agua por el simple uso de la luz solar para la producción de combustibles renovables es un viejo sueño de la humanidad que finalmente podría convertirse en una realidad. Un artículo del grupo de investigación SelOxCat reporta los avances más destacados en este proceso, que abarca el estudio de la oxidación catalítica del agua mediante el uso de compuestos moleculares que contienen iones de metales de transición, considerando ejemplos en los que la catálisis se inicia química, electroquímica y/o fotoquímicamente.
Resum: Hydrogen release from the splitting of water by simply using sunlight as the only energy source is an old human dream that could finally become a reality. A SelOxCat research group paper reports the most notable advances in this process, which includes the study of the catalytic oxidation of water by using molecular compounds containing transition metal ions, with examples where the catalysis is triggered chemically, electrochemically or photochemically.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, Castellà i Anglès
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Matèria: Aigua ; Catalitzadors ; Oxidació
Publicat a: UAB divulga, Abril 2016, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 170.5 KB

Español
2 p, 507.1 KB

English
2 p, 448.8 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2016-05-05, darrera modificació el 2023-10-01



   Favorit i Compartir