"La meva feina és la meva vida" : la intersecció de l'esfera privada i laboral
Valenzuela García, Hugo (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Antropologia Social i Cultural)
Reygadas, Luis
Cruces, Francisco

Títol variant: "Mi trabajo es mi vida": la intersección de la esfera privada y laboral
Títol variant: My Job Is My Life : Overlap Between Life and Work in Spanish Companies
Data: 2016
Resum: Quants cops hem sentit parlar de la dificultat per conciliar la vida familiar i la feina? Una recerca etnogràfica (finançada per l'EOI) realitzada abans i durant la crisi econòmica de 2008 a 20 PIMES espanyoles del sector de la Nova Economia va analitzar, entre d'altres, aquesta qüestió. L'estudi ha conclòs que, si d'ençà de la revolució industrial es produeix una tendència a l'autonomia del procés de treball respecte dels entorns vitals dels treballadors, actualment es pot observar una tendència inversa en certes empreses.
Resum: ¿Cuántas veces hemos oído hablar de la dificultad para conciliar la vida familiar y el trabajo? Una investigación etnográfica (financiada por la EOI) realizada antes y durante la crisis económica de 2008 en 20 PYMES españolas del sector de la Nueva Economía analizó, entre otras, esta cuestión. El estudio concluyó que si a partir de la Revolución Industrial se da una tendencia a la autonomía del proceso de trabajo con respecto a entornos vitales de los trabajadores, actualmente se puede observar una tendencia inversa en ciertas empresas.
Resum: How many times have we heard about the difficulty of reconciling work and family life? Ethnographic research (funded by the EOI) carried out before and during the economic crisis of 2008 in 20 Spanish SMEs in the new economy sector analyses emerging forms in which life and work are interwoven. The study concludes that, whereas after the Industrial Revolution work processes tended to be separated from the living environments of productive agents, in recent decades a trend in the opposite direction has been observed in some companies.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, Castellà i Anglès
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Matèria: Treball i família ; Conciliación ; Vida laboral ; Vida privada
Publicat a: UAB divulga, Abril 2016, ISSN 2014-6388



Català
3 p, 151.3 KB

Español
3 p, 632.4 KB

English
2 p, 519.6 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2016-05-05, darrera modificació el 2023-05-25



   Favorit i Compartir