Les estratègies de legitimació dels grups religiosos minoritaris
Iglésias i Sala, Agustí (ISOR (Investigacions en Sociologia de la Religió))
Griera i Llonch, Ma. del Mar 1978- (ISOR (Investigacions en Sociologia de la Religió))

Data: 2003
Resum: Al llarg de la història els grups dominants han utilitzat la seva posició privilegiada per estigmatitzar com a sectàries totes aquelles iniciatives religioses que poguessin qüestionar l'ordre social existent. En una societat pluralista, els grups poden desenvolupar estratègies de legitimació per fer front a aquest greuge que els deixa en una situació d'inferioritat per competir en el mercat religiós. La primera part del treball se centra justament en la descripció de les estratègies de legitimació que alguns d'aquests grups minoritaris elaboren a l'hora de presentar-se a la resta de la societat. La segona part pren, en canvi, un caire més analític. En aquest apartat es reafirma l'existència d'unes estratègies de legitimació característiques de cadascun dels grups religiosos i s'intenta assenyalar alguns dels factors que en determinen la forma i la capacitat d'incidència.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Català
Document: Article ; recerca ; Versió publicada
Matèria: Religió i Sociologia ; Minories religioses ; Estratègies ; Religió
Publicat a: Revista catalana de sociologia, Núm. 19 (desembre 2003) , p. 229-260, ISSN 2013-5149

Adreça alternativa: http://revistes.iec.cat/index.php/RCS/article/view/4086


32 p, 134.0 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències socials i jurídiques > ISOR (Investigacions en Sociologia de la Religió)
Articles > Articles de recerca
Articles > Articles publicats

 Registre creat el 2016-06-01, darrera modificació el 2022-04-06



   Favorit i Compartir