Per citar aquest document: http://ddd.uab.cat/record/155733
Cuina, teatre i modernitat. Barcelona, 1888-1919
Saumell i Olivella, Eva (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Filologia Catalana)

Data: 2016
Resum: D’entre les novetats que la Barcelona del tombant del segle XIX al XX va absorbir del continent europeu i d’ultramar, aquesta tesi doctoral estudia la cuina, i ho fa, sobretot, a través de l’anàlisi de la literatura dramàtica de Santiago Rusiñol. Ell, com altres escriptors coetanis, va deixar testimoni dels canvis en els costums culinaris de les classes benestants, les quals, en ple procés de modernització, van deixar de banda els plats tradicionals per passar a consumir les menges d’origen estranger que oferien els restaurants de luxe de la metròpolis, ubicats majorment a Les Rambles.
Drets: Tots els drets reservats
Llengua: Català
Document: article ; divulgació ; publishedVersion
Publicat a: UAB divulga, Maig 2016, ISSN 2014-6388



2 p, 69.2 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2016-06-02, darrera modificació el 2016-07-13



   Favorit i Compartir