Avança la neurociència cap al control de la ment humana?
Morgado-Bernal, Ignacio (Universitat Autònoma de Barcelona. Institut de Neurociències)
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Psicologia

Títol variant: ¿Avanza la neurociencia hacia el control de la mente humana?
Data: 2016
Resum: L'optogenètica, una tecnologia desenvolupada en els últims deu anys, permet activar o desactivar voluntàriament en temps molt precisos les neurones que fan possible estats mentals particulars. Els seus resultats en la investigació amb rosegadors estan sorprenent als propis científics i el seu desenvolupament en un futur potser no llunyà pot constituir una manera revolucionària de penetració i control del cervell i la ment humana, fet que comporta associat tot un seguit de qüestions ètiques.
Resum: La optogenética, una tecnología desarrollada en los últimos diez años, permite activar o desactivar voluntariamente en tiempos muy precisos las neuronas que hacen posible estados mentales particulares. Sus resultados en la investigación con roedores están sorprendiendo a los propios científicos y su desarrollo en un futuro quizá no lejano puede constituir un modo revolucionario de penetración y control del cerebro y la mente humana, hecho que conlleva asociada toda una serie de cuestiones éticas.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català i Castellà
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Maig 2016, ISSN 2014-6388



Català
3 p, 44.1 KB

Español
3 p, 146.1 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències de la salut i biociències > Institut de Neurociències (INc)
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2016-06-02, darrera modificació el 2023-10-01



   Favorit i Compartir