Importància de les cases d'acollida en l'afrontament de les repercussions de la violència envers les dones
Krenkel, Scheila (Universitat Federal de Santa Catarina (Brasil). Centre de Filosofia i Ciències Humanes)
Ojeda Ocampo Moré, Carmen Leontina (Universitat Federal de Santa Catarina (Brasil). Centre de Filosofia i Ciències Humanes)
Cantera Espinosa, Leonor M. (María) (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Psicologia Social)

Títol variant: Importancia de las casas de acogida en el afrontamiento de las repercusiones de la violencia contra la mujer
Títol variant: Importance of Shelter in Coping with the Repercussions of Violence Against Women
Data: 2016
Resum: L'objectiu de les cases d'acollida per a dones en situació de violència en la parella és assegurar l'ajuda i la protecció de la integritat física i psicològica de les dones i els seus fills i filles menors que estan en risc imminent de mort. A partir d'entrevistes a 12 dones que havien viscut situacions de violència i havien estat en cases d'acollida al Brasil, aquest estudi ha analitzat les repercussions del procés d'acollida sobre la dinàmica relacional familiar de les dones en situació de violència per tal de conèixer l'eficàcia d'aquests serveis.
Resum: El objetivo de las casas de acogida para mujeres en situación de violencia en la pareja es asegurar la ayuda y la protección de la integridad física y psicológica de mujeres y sus hijos e hijas menores que están en riesgo inminente de muerte. A partir de entrevistas a 12 mujeres que habían vivido situaciones de violencia y habían permanecido en casas de acogida en Brasil, este estudio ha analizado las repercusiones del proceso de acogida sobre la dinámica relacional familiar de las mujeres en situación de violencia para conocer la eficacia de estos servicios.
Resum: The aim of shelters for women in situations of intimate violence is to ensure assistance and protection of the physical and psychological integrity of women and their minor children who are in imminent risk of death. Based on interviews with 12 women who had experienced situations of violence and had been taken in by shelters in Brazil, this study analysed the impact of the process on the familial relational dynamics with the aim of discovering the effectiveness of these services.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, Castellà i Anglès
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Juny 2016, p. 1-2, ISSN 2014-6388



Català
3 p, 77.1 KB

Español
3 p, 1.1 MB

English
3 p, 989.0 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2016-06-30, darrera modificació el 2023-10-01



   Favorit i Compartir