Per citar aquest document: http://ddd.uab.cat/record/158971
Agrogenòmica [101939]
Amills Eras, Marcelo
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Biociències

Data: 2016-17
Pla d'estudis: Genètica [833]
Titulació: Genètica [2500890]
Resum: La indústria agroalimentària és la principal activitat de la indústria manufacturera europea, amb un valor aproximat de 954. 000 milions d'euros i un total de 310. 000 empreses que proporcionen servei a 500 milions de clients. La indústria agroalimentària espanyola ocupa el cinquè lloc en el rànquing europeu i el primer a 1 de clients. La indústria agroalimentària espanyola ocupa el cinquè lloc en el rànquing europeu i el primer a nivell nacional, representa un 17% del PIB industrial espanyol (i un 7% del total), exporta per un valor de 13. 000 milions d'euros (solsament superat pel sector automobilistic) i compta amb 32. 000 companyies. La millora genètica, la genòmica i la biotecnologia són pilars fonamentals de la producció eficient i sostenible d'aliments d'origen animal i vegetal. Nombroses companyies multinacionals (Monsanto, Evogene, Hypor, ABS Global US, Du Pont etz. ) s'han especialitzat en la producció de recursos d'alt valor genètic (p. e. llavors o dosis seminals) que són comercialitzades a nivell mundial amb la finalitat última d'augmentar el rendiment econòmic de les explotacions agrícoles i ramaderes. Així mateix, el sector agroalimentari es caracteritza per dur a terme una intensa activitat de recerca no solsament a nivell d'universitats i centres científics, sinó també en el sector empresarial. Per exemple, a Espanya, en els darrers tres anys, la Plataforma Tecnològica Food for Life Spain ha impulsat més de 120 projectes científics de I + D + i per un valor de 282 milions d'euros. L'objectiu de l'assignatura d'Agrogenòmica consisteix en proporcionar una sòlida formació als estudiants del grau de Genètica en l'àmbit de la genòmica i la genètica aplicades a la millora de les espècies domèstiques animals i vegetals, de manera que puguin adquirir els coneixements necessaris per accedir a un entorn professional, el de genetista millorador, específicament vinculat al sector agroalimentari OBJECTIUS FORMATIUS CONCRETS: 1. Que l'estudiant es familiaritzi amb l'estratègia i execució dels programes de millora i comprengui la seva connexió directa amb el món de les empreses agroalimentàries. 2. Conèixer les característiques estructurals i funcionals dels genomes i transcriptomes de les espècies domèstiques animals i vegetals. 3. Entendre com les dades genètiques permeten elaborar hipòtesis biològiques sobre el funcionament i la fisiologia dels organismes. 4. Desenvolupar mètodes d'avaluació dels candidats a la selecció i entendre els factors que condicionen el progrés genètic en les distintes estratègies de selecció. 5. Comprendre la base genètica de les malalties hereditàries que afecten a les espècies domèstiques animals. 6. Adquirir una visió dels mètodes actuals de detecció de gens que afecten als caràcters complexos, i la seva aplicació en el context de la genòmica i la millora genètica. 7. Adquirir coneixements per mesurar i quantificar la variabilitat genètica de les poblacions, tant a partir de dades moleculars com genealògiques. 8. Comprendre les bases científiques de les tècniques que permiten millorar la productivitat de les plantes de cultiu. 9. Entendre com es poden aplicar les diferents eines òmiques a la millora genètica animal i vegetal.
Llengua: Català



Català
6 p, 84.2 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials de curs > Programes de curs (Guies docents)

 Registre creat el 2016-07-04, darrera modificació el 2016-09-23



   Favorit i Compartir