Comerç Internacional [102475]
Obiols Homs, Francesc
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat d'Economia i Empresa

Títol variant: Comercio Internacional
Data: 2016-17
Resum: A la primera part del curs revisarem la teoria estàtica del comerç internacional. L'objectiu en aquesta part és establir que el comerç internacional apareix degut a la possibilitat d'explotar els avantatges comparatius, i determinar quins són els elements que poden donar lloc a la seva existència. Els textes de referència són els llibres de Caves, Frankel i Jones, i el de Krugman i Obstfeld. Alguns temes aniran acompanyats de lectures complementàries que s'indicaran a classe. A la segona part estudiarem alguns aspectes dinàmics del comerç internacional. En particular, estudiarem l'efecte del comerç sobre el creixement econòmic i la distribució de la riquesa. Les referències bàsiques per aquesta part del curs són alguns capítols dels llibres d'Aghion i Howitt, i de Barro i Sala-i-Martin, així com algunes lectures complementàries. Las matemàtiques que utilizarem durant el curs es limiten essencialment al càlcul de derivades parcials i a la seva aplicació en problemes d'optimizació. A la part de sistemes dinàmics introduirem convenientment les tècniques bàsiques. Durant el curs es repartiran diverses llistes de problemes i exercicis que ajudaran 1 Durant el curs es repartiran diverses llistes de problemes i exercicis que ajudaran a posar en pràctica els resultats vistos durant les classes. Aquests treballs els revisarem a classe.
Resum: En la primera parte del curso revisaremos la teoría estática del comercio internacional. El objetivo en esta parte es establecer que el comercio internacional aparece debido a la posibilidad de explotar ventajas comparativas, así como determinar cuáles son los elementos que pueden dar lugar a su existencia. Los texos de referencia son los libro de Cave, Frankel y Jones, y el de Krugman y Obstfelfd. Algunos temas irán acompañados de lecturas complementarias que se indicarán en clase. En la segunda paerte del curso estudiaremos algunos aspectos dinámicos del comercio inernacional. En particular estudiaremos el efecto del comercio sobre el crecimiento económico y la distribución de la riqueza. Las referencias bàsicas en esta parte del curso son algunos capítulos de los libros de Aghion y Howitt, y de Barro y Sala-i-Martin, así como algunas lecturas complementarias. Las matemáticas que utilizaremos durante el curso se limitan esencialmente al cálculo de derivads parciales y a su aplicación en problemas de optimización. En la parte de sistemas dinámicos introduciremos convenientemente las técnicas básicas. Durante el curso se repartirán diversas listas de problemas y ejercicios que ayudarán a ponder en práctica los resultados obtenidos durante las clases. Estos trabajos se revisarán en clase.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, castellà
Titulació: Grau en Economia [2501573]
Pla d'estudis: Grau en Economia [952]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
5 p, 76.8 KB

Castellà
5 p, 76.9 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2016-07-04, darrera modificació el 2024-04-06



   Favorit i Compartir