Dret civil [100491]
Camacho Clavijo, Sandra
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Dret

Títol variant: Derecho civil
Data: 2016-17
Resum: Es tracta d'una assignatura de primer curs, primer semestre, per tant, de formació bàsica. El grau de Relacions Laborals està destinat a atorgar a l'alumne una formació solvent en tots els àmbits que directa o indirectament es relacionen amb el factor treball. Permetent a tots els graduats resoldre amb garantia tots els problemes que planteja la gestió de recursos humans, tant en l'empresa privada com en l'àmbit de l'administració pública. Aquest grau ha d'oferir formació en els diferents factors que emmarquen el treball humà, des d'una perspectiva interdisciplinària i amb una orientació de professionalització vinculada a les opcions que demana el mercat laboral. Per tant, resulta essencial en aquesta titulació l'estudi d'una assignatura com el Dret Civil, en la que el seu contingut es centra bàsicamente en l 'anàlisi de la interpretació i aplicació de les normes jurídiques, la persona jurídica, el contracte, la responsabilitat contractual i extracontractual, la relació obligatoria, les relacions familiars i la successió per causa de mort. En aquest ordre de consideracions, els objectius de l'assignatura són: 1) Assimilar els continguts de l'assignatura mitjançant la seva comprensió, memorització i examen continuat, per tal de formar a l'alumne perquè aprengui a sotmetre's amb assiduïtat a controls i proves sobre els continguts de l'assignatura, per mitjà de les quals, se li valorarà de manera continuada el seu nivell d'adquisició de coneixements, permetent-li esbrinar en quins aspectes ha d'aprofundir i esforçar-se més per millorar. 2) Aprenentatge de recerca de jurisprudència, bibliografia, documentació i legislació: bases de dades, etc. 1 3) Llegir, esbrinar els principals problemes, redactar de forma ordenada els fets i resolució de les qüestions que es plantegin als textos jurídics, sentències i casos pràctics, mitjançant el treball en grup, el diàleg i l'intercanvi d'idees amb els companys. 4) Aprendre a treballar de manera autònoma, amb raonament reflexiu i autocrític i esperit emprenedor: treballs d'investigació, comentaris de text, recensions, esquemes, resums i resolució de supòsits pràctics. Debatir a classe, per mitjà de l'expressió verbal les idees, opinions, punts de vista propis i discussions entre professor/alumne.
Resum: Se trata de una asignatura de primer curso, primer semestre, por lo tanto, de formación básica. El grado de Relaciones Laborales está destinado a otorgar al alumno una formación solvente en todos los ámbitos que directa o indirectamente se relacionan con el factor trabajo. Permitiendo a todos los graduados resolver con garantía todos los problemas que plantea la gestión de recursos humanos, tanto en la empresa privada cómo en el ámbito de la administración pública. Este grado tiene que ofrecer formación en los diferentes factores que enmarcan el trabajo humano, desde una perspectiva interdisciplinaria y con una orientación de profesionalización vinculada a las opciones que pide el mercado laboral. Por lo tanto, resulta esencial en esta titulación el estudio de una asignatura como el Derecho Civil, en la que su contenido se centra básicamente en el análisis de la interpretación y aplicación de las normas jurídicas, la persona jurídica, el contrato, la responsabilidad contractual y extracontractual, la relación obligatoria, las relaciones familiares y la sucesión a mortis causa. En este orden de consideraciones, los objetivos de la asignatura son: 1) Asimilar los contenidos de la asignatura mediante su comprensión, memorización y examen continuado, para formar al alumno para que aprenda a someterse con asiduidad a controles y pruebas sobre los contenidos de la asignatura, por medio de las cuales, se le valorará de manera continuada su nivel de adquisición de conocimientos, permitiéndole averiguar en qué aspectos tiene que profundizar y esforzarse más para mejorar. 2) Aprendizaje de investigación de jurisprudencia, bibliografía, documentación y legislación: bases de datos, etc. 1 3) Leer, averiguar los principales problemas, redactar de forma ordenada los hechos y resolución de las cuestiones que se planteen a los textos jurídicos, sentencias y casos prácticos, mediante el trabajo en grupo, el diálogo y el intercambio de ideas con los compañeros. 4) Aprender a trabajar de manera autónoma, con razonamiento reflexivo y autocrítico y espíritu emprendedor: trabajos de investigación, comentarios de texto, esquemas, resúmenes y resolución de supuestos prácticos. Debatir en clase, por medio de la expresión verbal las ideas, opiniones, puntos de vista propios y discusiones entre profesor/alumno.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, castellà
Titulació: Relacions laborals [2500258]
Pla d'estudis: Grau en Relacions Laborals [806]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
11 p, 97.1 KB

Castellà
8 p, 93.6 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2016-07-04, darrera modificació el 2024-04-06



   Favorit i Compartir