Evolució i integració de la comunitat Japonesa al Perú (1939-2000). La convivència entre nikkei i peruans
Siu Zamora, Brenda Carolina
Crespín Perales, Montserrat, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Traducció i d'Interpretació i d'Estudis de l'Àsia Oriental)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Traducció i d'Interpretació

Títol variant: Evolución e integración de la comunidad japonesa en el Perú (1939-2000). La convivencia entre nikkei y peruanos
Títol variant: Evolution and integration of the Japanese community in Peru. Cohabitation between Nikkei and Peruvians
Data: 2016
Resum: En aquest treball es realitza un estudi analític de la comunitat japonesa al Perú en termes de l'adaptació dels immigrants japonesos que hi arribaven a la recerca de noves oportunitats laborals i que van acabar assentant-se permanentment en terres peruanes. Es pretén analitzar fins quin punt la convivència i la relació entre japonesos i peruans han anat variant al llarg del temps i han afectat la creació de la pròpia identitat i el sentiment nacional, donant lloc en molts casos a la intolerància i la discriminació. Per aquest motiu, es pren com a punt de partida l'esclat de la Segona Guerra Mundial, moment en què van tenir lloc el major nombre de moviments antijaponesos al Perú, fins l'any 2000, en què va concloure el govern del President Alberto Fujimori d'origen japonès.
Resum: En este trabajo se ha llevado a cabo un estudio analítico de la comunidad japonesa en el Perú en términos de la adaptación de los inmigrantes japoneses que llegaban en busca de nuevas oportunidades laborales y que acabaron asentándose en tierras peruanas. Se busca ver cómo la convivencia y la relación entre japoneses y peruanos han ido variando a lo largo del tiempo y han afectado la creación de la propia identidad y del sentimiento nacional, dando lugar en muchos casos a la intolerancia y la discriminación. Así, se toma como punto de partida el estallido de la Segunda Guerra Mundial, momento en el que tuvieron lugar el mayor número de movimientos anti-japoneses en el Perú, hasta el año 2000 momento en que concluyó el mandato del Presidente Alberto Fujimori de origen japonés.
Resum: This paper is an analytical study of the Japanese community in Peru in terms of adaptation of the Japanese immigrants who arrived in search of new job opportunities and who ended up settling in Peruvian land. We aim to see how the coexistence and the relationship between Japanese and Peruvians have changed over the time and has affected the creation of identity and national sentiment, leading in many cases to intolerance and discrimination. Thus, the outbreak of the Second War World is taken as a starting point, when the greatest number of anti-Japanese movements took place in Peru, until 2000 when it concluded the mandate of President Alberto Fujimori which has Japanese origins.
Drets: Tots els drets reservats.
Llengua: Català
Titulació: Estudis d'Àsia Oriental [2500244]
Pla d'estudis: Grau en Estudis d'Àsia Oriental [842]
Document: Treball final de grau ; Text
Matèria: Migració ; Identitat ; Discriminació ; Nikkei ; Segona Guerra Mundial ; Migración ; Identidad ; Discriminación ; Segunda Guerra Mundial ; Migration ; Identity ; Discrimination ; Second World War



31 p, 696.3 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de Fi de Grau > Facultat de Traducció i d'Interpretació. TFG

 Registre creat el 2016-07-14, darrera modificació el 2022-09-04



   Favorit i Compartir