La Rebel·lió Irlandesa de 1916. Anàlisi i traducció de textos clau
Barceló Gavaldà, Helena
Butterfield, Eamon, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Traducció i d'Interpretació i d'Estudis de l'Àsia Oriental)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Traducció i d'Interpretació

Títol variant: Rebelión Irlandesa de 1916. Análisis i traducción de textos clave
Títol variant: Irish Rebellion of 1916
Data: 2016
Resum: El que esteu a punt de llegir és un treball que inclou una part teòrica i una part pràctica. La part teòrica consisteix en contextualitzar la història d'Irlanda de principis del segle XX, emmarcada en un episodi que va tenir lloc el 1916, l'Aixecament de Pasqua, que va marxar un punt d'inflexió en la lluita per la independència de l'illa. I la part pràctica se centra en la traducció i anàlisi de dos textos clau: «The Coming Revolution», de Patrick Pearse i «What Is a Free Nation?» de James Connolly. Tots dos van ser líders molt influents del moviment nacionalista irlandès i van tenir un paper molt important en la rebel·lió de 1916.
Resum: Lo que estáis a punto de leer es un trabajo que incluye una parte teórica y una parte práctica. La parte teórica consiste en contextualizar la historia de Irlanda de principios del siglo XX, enmarcada en un episodio que tuvo lugar en 1916, el Alzamiento de Pascua, que marcó un punto de inflexión en la lucha por la independencia de la isla. Y la parte práctica se centra en la traducción y análisis de dos textos clave: «The Coming Revolution», de Patrick Pearse y «What Is a Free Nation?» de James Connolly. Los dos fueron líderes muy influyentes del movimiento nacionalista y tuvieron un papel muy importante en la rebelión de 1916.
Resum: What you are about to read is a paper which includes a theoretical part and a practical part. The theoretical part consists in contextualizing the early 20th century history of Ireland, framed in an episode that took place in 1916, the Easter Rising, which marked a turning point in the struggle for the island's independence. And the practical part focuses on the translation and analysis of two key texts: «The Coming Revolution» by Patrick Pearse and «What Is a Free Nation?» by James Connolly. They both were very influential leaders of the Irish nationalist movement and had a very important role in the rebellion of 1916.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Traducció i Interpretació [2500249]
Pla d'estudis: Grau en Traducció i Interpretació [1202]
Document: Treball final de grau ; Text
Matèria: Irlanda ; Història ; Aixecament de Pasqua ; Nacionalisme ; Independència ; Traducció ; Patrick Pearse ; James Connolly ; Historia ; Alzamiento de Pascua ; Nacionalismo ; Independencia ; Traducción ; Ireland ; History ; Easter Rising ; Nationalism ; Independence ; Translation



39 p, 1002.0 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de Fi de Grau > Facultat de Traducció i d'Interpretació. TFG

 Registre creat el 2016-07-14, darrera modificació el 2022-07-02



   Favorit i Compartir