Relacions internacionals de l'Àsia Oriental [101526]
Golden, Seán 1948-
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Traducció i d'Interpretació

Títol variant: Relaciones internacionales de Asia Oriental
Data: 2016-17
Resum: L'assignatura de Relacions Internacionals de l'Àsia Oriental és, junt amb Política de l'Àsia Oriental, una de les assignatures del Grau en Estudis d'Àsia Oriental que tracta d'analitzar la realitat política de la zona, tant des d'una visió internacional, regional com nacional. La necessitat d'incloure una assignatura d'aquest tipus en uns estudis de caire multidisciplinari respon a diferents justificacions. En primer lloc, qualsevol especialista de la zona geogràfica que s'estudia en aquest grau ha de tenir una idea clara de quina és la naturalesa de les relacions internacionals de la regió, especialment el cas de la Xina, Japó, la Península de Corea, i l'actor extern per excel·lència, els Estats Untis. En segon lloc, un estudi amb profunditat ens possibilita entendre les dinàmiques tant cooperatives com conflictives entre els actors de la zona. Els països de la zona no només estan immersos en conflictes fronterers o marítims, sinó també han iniciat dinàmiques de cooperació, especialment després del final de la guerra freda. 1 L'objectiu principal de l'assignatura és analitzar l'evolució història de tots aquells elements que han anat conformen la realitat actual de la zona. Per entendre el present, hem de ser capaços de comprendre l'evolució de la zona des de la seua dimensió històrica: la creació de l'ordre regional xinès dominant fins al segle XIX, l'aparició d'una potència nova coom el Japó, la insersió de la regió en el conflicte entre Est i Oest (guerra freda) , l'aparició de nous Estats arran del procés de descolonització, i el retorn d'Àsia en el complex sistema internacional de postguerra freda.
Resum: La asignatura de Relaciones Internacionales de Asia Oriental es, junto con Política de Asia Oriental, una de las asignaturas del Grado en Estudios de Asia Oriental que trata de analizar la realidad política de la zona, tanto desde una visión internacional, regional como nacional. La necesidad de incluir una asignatura de este tipo en unos estudios de carácter multidisciplinar responde a diferentes justificaciones. En primer lugar, cualquier especialista de la zona geográfica que se estudia en este grado debe tener una idea clara de cuál es la naturaleza de las relaciones internacionales de la región, especialmente el caso de China, Japón, la Península de Corea, y el actor externo por excelencia, Estados Unidos. 1 En segundo lugar, un estudio con profundidad nos posibilita entender las dinámicas tanto cooperativas como conflictivas entre los actores de la zona. Los países de la zona no sólo están inmersos en conflictos fronterizos o marítimos, sino también han iniciado dinámicas de cooperación, especialmente después del final de la guerra fría. El objetivo principal de la asignatura es analizar la evolución historia de todos aquellos elementos que han ido conforman la realidad actual de la zona. Para entender el presente, debemos ser capaces de comprender la evolución de la zona desde su dimensión histórica: la creación del orden regional chino dominante hasta el siglo XIX, la aparición de una potencia nueva como Japón, la inserción de la región en el conflicto entre Este y Oeste (guerra fría), la aparición de nuevos Estados a raíz del proceso de descolonización, y el regreso de Asia en el complejo sistema internacional de posguerra fría.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, castellà
Titulació: Estudis d'Àsia Oriental [2500244]
Pla d'estudis: Grau en Estudis d'Àsia Oriental [823]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
14 p, 120.9 KB

Castellà
9 p, 92.7 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2016-07-15, darrera modificació el 2024-04-06



   Favorit i Compartir