Biotecnologia Alimentària [103232]
Casamayor Gracia, Antonio
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària

Date: 2016-17
Abstract: L'assignatura optativa de quart curs "Biotecnologia alimentària" (103232) s'imparteix en el segon semestre del grau de Ciència i Tecnologia dels Aliments de la UAB. L'objectiu formatiu general d'aquesta assignatura és proporcionar a l'alumne les capacitats transversals i específiques dels aspectes teòrics i pràctics dels diferents processos biotecnològics subjacents en la transformació d'aliments, així com aquells emprats habitualment per la industria alimentaria amb el objectiu de millorar la producció i modificar les qualitats dels aliments. Un primer gran bloc descriu les tècniques bàsiques utilitzades en la biotecnologia en general, on la tecnologia de DNA recombinant té un paper important encara que no exclusiu. Posteriorment s'estudien els microorganismes de rellevància en la biotecnologia alimentaria, principalment aquells implicats en processos fermentatius que participen en la producció d'aliments i begudes, així com les tècniques per la manipulació genètica d'aquests microorganismes. A continuació es descriuen estratègies per la millora tant vegetal com animal, fent émfasi en aquells aspectes que involucren les tecnologies de DNA recombinant, per finalitzar amb temes on es descriuen aspectes concrets del diagnòstic alimentari. Aquest curs integra també aspectes pràctics que posarà al alumne en contacte amb tècniques habituals emprades a la biotecnologia alimentaria. 1.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català
Studies: Ciència i Tecnologia dels Aliments [2501925]
Study plan: Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
6 p, 98.5 KB

The record appears in these collections:
Course materials > Course guides

 Record created 2016-07-15, last modified 2023-01-29



   Favorit i Compartir