Òptica Quàntica [100180]
Ahufinger, Verònica (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Física)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències

Títol variant: Quantum Optics
Data: 2016-17
Resum: L'objectiu d'aquesta assignatura és proporcionar a l'estudiant els conceptes fonamentals del camp de l'Òptica Quàntica. En concret, estudiarem en detall els fenòmens d'interacció llum-matèria a nivell microscòpic utilitzant la teoria semiclàssica i quàntica. Aquest coneixement és la base de camps de recerca molt actius com la física dels làsers, el control coherent d'ones de matèria, el refredament i la captura d'àtoms, les memòries quàntiques o la informació quàntica. Al llarg del curs es proporcionaran les connexions amb aquests camps i es realitzaran discussions de resultats de recerca recents.
Resum: The aim of this course is to provide students with the fundamental concepts of Quantum Optics. In particular, we will study in detail light-matter interaction at a microscopic level using semiclassical and quantum theory. These two approaches are at the basis of very active research fields such as laser physics, coherent control of matter waves, cooling and trapping of atoms, and quantum information. Throughout the course we will provide connections to all these fields and discuss recent research results.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, anglès
Titulació: Física [2500097]
Pla d'estudis: Grau en Física [1281]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
5 p, 82.5 KB

Anglès
5 p, 81.8 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2016-07-15, darrera modificació el 2024-04-06



   Favorit i Compartir