Per citar aquest document: http://ddd.uab.cat/record/161311
Ciència dels Aliments [102611]
Capellas Puig, Marta
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària

Data: 2016-17
Pla d'estudis: Veterinària [955]
Titulació: Veterinària [2502445]
Resum: Del que mengem cada dia i de com ho fem, en depèn la nostra salut. I també la nostra economia, ja que el sector agroalimentari és un dels que més diners mou al nostre país. A Catalunya, hi ha moltes indústries que es dediquen a produir o processar primeres matèries per convertir-les en aliments. Les indústries han de garantir que els aliments siguin sans i segurs, i es conservin apetitosos durant el màxim temps possible. L'administració, per la seva banda, ha de realitzar controls oficials per vetllar que es compleixi la legislació alimentària. Segons l'Ordre ECI/333/2008, de 13 de febrer, que estableix els requisits per la verificació dels títols universitaris oficials que habilitin per l'exercici de la professió de Veterinari, la primera competència que els graduats en Veterinària han d'haver adquirit, és el control de la higiene, la inspecció i la tecnologia de la producció i elaboració d'aliments de consum humà des de la producció primària fins el consumidor. La matèria Ciència i Tecnologia dels Aliments, que s'imparteix en el 2n curs del Grau de Veterinària, aporta una part de les competències específiques necessàries per l'exercici de la professió. La matèria està formada per dues assignatures. En el primer semestre s'estudia la Ciència dels Aliments, en la que l'estudiant ha d'adquirir els fonaments, teòrics i pràctics, sobre les característiques, composició i alteració dels aliments de consum humà. En el segon semestre s'estudia la Tecnologia dels Aliments, en la que s'adquireixen els fonaments i principis de les tecnologies que s'usen per l'obtenció d'aliments sans i segurs. Objectius formatius. Al finalitzar l'assignatura de Ciència dels Aliments, els estudiants seran capaços de: - Reconèixer els components i ingredients dels aliments, i les seves funcions i propietats - Reconèixer els additius i les seves funcions principals - Analitzar components i les seves propietats en aliments específics - Identificar indicadors de qualitat d'aliments específics - Relacionar components, propietats i indicadors de qualitat - Identificar els mecanismes de deterioració dels aliments 1 - Identificar els mecanismes de deterioració dels aliments - Avaluar la possibilitat i la probabilitat de deterioració d'un aliment per una causa concreta.
Llengua: Català



Català
6 p, 82.7 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials de curs > Programes de curs (Guies docents)

 Registre creat el 2016-07-15, darrera modificació el 2016-09-23



   Favorit i Compartir