Dret Europeu del Mercat Interior (Lliure Circulació) [102260]
Gardeñes Santiago, Miguel
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Dret

Títol variant: Derecho Europeo del Mercado Interior (Libre Circulación)
Data: 2016-17
Resum: - Oferir una visió de conjunt dels principis i marc normatiu bàsic del mercat interior de la Unió Europea, conformat per les anomenades "quatre llibertats de circulació" (persones, mercaderies, serveis i capitals) i per les normes europees de protecció de la competència. La major part del curs es dedicarà a l'anàlisi de les quatre llibertats de circulació. Pel que fa a dret europeu de la competència, se'n proporcionarà únicament una introducció bàsica als seus aspectes generals. - Permetre identificar l'impacte dels principis de la Unió Europea relatius al mercat interior en les legislacions dels Estats membres de la UE; identificació dels límits que, en aquest àmbit, el dret de la Unió imposa als ordenaments jurídics dels Estats membres. - Familiarització amb els criteris que utilitza la jurisprudència del Tribunal de Justícia de la UE per a resoldre els possibles conflictes entre els drets de lliure circulació (de persones, mercaderies, serveis i capitals) i determinats objectius d'interès públic. - Assolir un nivell de coneixement bàsic en les matèries tractades, que faciliti posteriors estudis més especialitzats, a nivell de postgrau.
Resum: - Ofrecer una visión de conjunto de los principios y marco normativo básico del mercado interior de la Unión Europea, conformado por las llamadas "cuatro libertades de circulación" (libre circulación de personas, mercancías, servicios y capitales) y por las normas de protección de la libre competencia. La mayor parte del curso se dedicará al análisis de las cuatro libertades de circulación. Del Derecho europeo de la competancia se proporcionará únicamente una introducción básica a sus aspectos generales. - Permitir identificar la incidencia de los principios de la Unión Europea relativos al mercado interior en las legislaciones de los Estados miembros; identificación de los límites que, en este ámbito, el Derecho de la Unión Europea impone a los ordenamientos jurídicos de los Estados. - Familiarización con los criterios que utiliza la jurisprudencia del Tribunal de Justicia de la UE para resolver los posibles conflictos entre los derechos de circulación de personas, mercancías, servicios y capitales y determinados objetivos de interés público. - Alcanzar un nivel de conocimientos básico en las materias tratadas, que facilite posteriores estudios más especializados, a nivel de postgrado, en estas materias.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Dret [2500786]
Pla d'estudis: Grau en Dret [949]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
8 p, 91.2 KB

Castellà
8 p, 88.9 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2016-07-15, darrera modificació el 2023-01-29



   Favorit i Compartir