Química i enginyeria de proteïnes [100762]
Vendrell Roca, Josep
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Biociències

Títol variant: Protein Chemistry and Engineering
Títol variant: Química e ingeniería de proteínas
Data: 2016-17
Resum: Les proteïnes són les molècules efectores de molts processos biològics i el coneixement de la seva estructura i funció es fonamental per a la consolidació i aprofundiment de conceptes adquirits a un bon nombre de matèries del Grau de Biologia. A l'assignatura Química i Enginyeria de Proteïnes s'estudien les característiques estructurals i funcionals dels aminoàcids, els pèptids i les proteïnes tant des d'un punt de vista bàsic com aplicat, les metodologies emprades en la seva anàlisi i modificació i les seves aplicacions biomèdiques i biotecnològiques. Els objectius específics de l'assignatura són: Aprofundir en el coneixement de les característiques físico-químiques dels aminoàcids i els pèptids. Descriure i aplicar les metodologies per a l'anàlisi de la seqüència de proteïnes i la síntesi de pèptids. Reconèixer els elements estructurals, els diferents nivells de complexitat, els tipus de plegaments de proteïnes i la seva capacitat de formació d'estructures d'ordre superior. Saber recórrer a les fonts d'informació adequades per establir classificacions estructurals de proteïnes. Conèixer i saber explicar els mètodes més habituals d'anàlisi de la conformació i l'estabilitat de les proteïnes, inclosos els d'anàlisi tridimensional. Descriure les bases moleculars del plegament de proteïnes, de la seva dinàmica molecular, del seu processament post-traduccional i del seu trànsit intra- i extracel·lular. Saber establir relacions evolutives entre proteïnes i conèixer els mètodes d'anàlisi i de predicció estructural. Conèixer i saber com aplicar les metodologies més habituals per a la producció i purificació de proteïnes recombinants. Saber dissenyar estratègies per a la modificació i optimització de les propietats de les proteïnes. 1 Saber dissenyar estratègies per a la modificació i optimització de les propietats de les proteïnes. Conèixer les bases per al disseny de proteïnes i les metodologies utilitzades en aquests processos. Assolir una visió global de les relacions estructura-funció a proteïnes i de les aplicacionsd'aquestes biomolècules a la medicina, la indústria i la recerca. Integrar els coneixements teòrics adquirits per interpretar els resultats d'experiments científics i per resoldre problemes experimentals, utilitzant la terminologia científica adequada.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Biologia [2500250]
Pla d'estudis: Grau en Biologia [812]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
10 p, 118.3 KB

Anglès
Versió reduïda
3 p, 76.7 KB

Castellà
Versió reduïda
3 p, 77.1 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2016-07-15, darrera modificació el 2023-01-29



   Favorit i Compartir