Piscicultura [102671]
Sala Pallarés, Roser
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària

Data: 2016-17
Resum: Avui dia, la societat té coneixement de la presència de diverses espècies de peixos en el mercat procedents de cultiu. Comparat amb altres produccions animals, però encara hi han molts aspectes que es desconeixen d'aquesta realitat. Al llarg dels últims anys, el veterinari s'ha anat acostats al mon de la piscicultura molt lentament. Tot i tenir un paper destacat en aspectes relacionats amb la sanitat, també juga un paper notable en altres camps que afecten de manera directa a la producció con la nutrició, genètica, etc. Aquesta assignatura parteix de la base que l'alumne ha cursat l'assignatura "Aqüicultura i Ictiopatologia" de 3r de Grau, pel que ja disposa d'unes bases sobre la fisiologia dels organismes aquàtics, la seva important relació amb el medi, així com els principals aspectes patològics que poden incidir en la producció d'aquestes espècies. Tot i així, els seu coneixement pel que fa a la pròpia producció resulta escassa. Així doncs, l'assignatura té com a principal objectiu que l'estudiant pugui complementar els coneixements adquirits en aquesta àrea, aprofundint en els aspectes relacionats amb el manteniment i producció de peixos, podent així relacionar-los amb els aspectes sanitaris. Es busca que l'estudiant conegui el sector de la piscicultura i arribi a identificar tots aquells factors que en determinen i condicionen la rendibilitat de la producció (necessitats d'aigua, tipus d'instal·lacions, millora genètica,. . . ). Al mateix temps, conèixer i valorar quines implicacions i actuacions sobre el medi ambient i benestar dels animals s'estan duent a terme. Com a piscicultura no sols fem referència a les espècies destinades a consum, sinó també a aquelles destinades a una funció més lúdica, com serien els peixos ornamentals i el món que els envolta (distribuïdors, grans aquaris,. . ). Si be ambdues tenen objectius diferents, les bases són les mateixes. Així doncs, com a objectius formatius es busca que en finalitzar la matèria l'estudiant sigui capaç de: a) Conèixer i comprendre les característiques, avantatges i desavantatges dels diversos sistemes de producció piscícoles existents. b) Identificar quins aspectes de la biologia i fisiologia de l'animal que tenen una clara incidència en l'èxit del cultiu així com valorar el seu grau d'implicació. c) Identificar les necessitats i la gestió de les diferents fases de la producció. d) Conèixer la gestió i impacte d'aquest sistemes de producció sobre el medi ambient i el benestar animal. 1 d) Conèixer la gestió i impacte d'aquest sistemes de producció sobre el medi ambient i el benestar animal. e) Detectar i jerarquitzar els punts crítics en el manteniment i la producció de peixos ornamentals, així com en la gestió de centres d'exposició. f) Aplicar els coneixement adquirits en el reconeixement de problemes tècnics de caire estructural i/o de maneig d'una granja piscícola i en el plantejament raonat d'estratègies per a la seva millora/resolució.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Veterinària [2502445]
Pla d'estudis: Grau en Veterinària [955]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
7 p, 96.5 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2016-07-15, darrera modificació el 2023-01-29



   Favorit i Compartir