Psiquiatria [102941]
Ramos-Quiroga, Josep Antoni
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Títol variant: Psiquiatría
Data: 2016-17
Resum: L'assignatura de Psiquiatria que s'imparteix al alumnes de Pre-grau de 5è curs té el context de formació en els aspectes bàsics de la Psiquiatria i la Salut Mental que tot metge ha de conèixer per la correcta pràctica de la medicina, independentment de la especialitat final que realitzi l'estudiant. _ Reconèixer, diagnosticar i orientar el maneig dels problemes mentals. _ Conèixer la semiologia i la tècnica de l'exploració psicopatològica que permeti reconèixer les principals síndromes psiquiàtriques. _ Conèixer les bases de la relació entre salut i ambient. _ Conèixer els fonaments biològics, psicològics i socials dels trastorns de la personalitat i la conducta anormal. _ Reconèixer, diagnosticar i orientar el maneig dels trastorns psiquiàtrics. _ Conèixer els fonaments de la psicoteràpia. _ Saber realitzar una anamnesi psiquiàtrica completa, centrada en el pacient i orientada a les diferents psicopatologies, interpretant el seu significat. _ Conèixer els principals grups de fàrmacs, dosis, vies d'administració i farmacocinètica, les seves interaccions i efectes adversos, i prescripció i farmacovigilància.
Resum: La asignatura de Psiquiatría que se imparte a los alumnos de pre-grado de 5º curso tiene el contexto de formación en los aspectos básicos de la Psiquiatría y la Salud Mental que todo médico tiene que conocer para la correcta práctica de la medicina, independientemente de la especialidad final que realice el estudiante. _ Reconocer, diagnosticar y orientar el manejo de los problemas mentales. _ Conocer la semiología y la técnica de la exploración psicopatológica que permita reconocer los principales síndromes psiquiátricos. _ Conocer las bases de la relación entre salud y ambiente. _ Conocer los fundamentos biológicos, psicológicos y sociales de los trastornos de la personalidad y la conducta anormal. _ Reconocer, diagnosticar y orientar el manejo de los trastornos psiquiátricos. _ Conocer los fundamentos de la psicoterapia. _ Saber realizar una anamnesis psiquiátrica completa, centrada en el paciente y orientada a las diferentes psicopatologías, interpretando su significado. _ Conocer los principales grupos de fármacos, dosis, vías de Administración y farmacocinética, sus interacciones y efectos adversos, y prescripción y farmacovigilancia.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, castellà
Titulació: Medicina [2502442]
Pla d'estudis: Grau en Medicina [1192]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
9 p, 96.6 KB

Castellà
Versió reduïda
4 p, 67.6 KB

Castellà
9 p, 259.0 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2016-07-15, darrera modificació el 2024-04-06



   Favorit i Compartir