Educació psicomotriu en els centres d'educació infantil [101990]
Martínez Mínguez, María Lurdes
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències de l'Educació

Títol variant: Psycho-motor Education in Early Childhood Education Centres
Títol variant: Educación psicomotriz en los centros de educación infantil
Data: 2016-17
Resum: Aquesta assignatura de 4t. curs es complementa amb la de Didàctica de l'Educació Corporal en Educació Infantil de 3r. curs, i es pot aprofundir amb la de Joc i moviment en Educació Infantil, optativa del segon semestre de 4t. curs. Objectiu General: conèixer l'Educació Psicomotriu i el Desenvolupament Psicomotor dels infants i dotar als futurs professionals d'eines d'acompanyament en el marc de la institució escolar. Objectius específics: Valorar el propi cos i el de l'infant com a mitjà d'expressió, comunicació i creixement personal. Conèixer el marc teòric del desenvolupament i l'educació psicomotriu a l'etapa de 0 a 6 anys. Conèixer i desenvolupar propostes d'intervenció, així com estratègies i recursos en la pràctica psicomotriu. Analitzar i reflexionar sobre diferents pràctiques psicomotrius. Aprofundir en l'observació i anàlisi de les conductes psicomotrius dels infants. Desenvolupar un sistema d'actituds personals de l'educador/a que s'ajusti a les necessitats dels infants. Reflexionar sobre el paper de l'educació psicomotriu en el marc general de l'escola.
Resum: This subject 4th course is complemented by the Teaching Body of Education in Early Childhood Education 3rd year, and can deepen the Game and movement in Early Childhood Education, optional in the second half of the 4th year. General Objective: To know the Psychomotor Education and Psychomotor development of children, and equip future professionals accompanying tools within the school. Specific objectives: • To evaluate the body and the child as a means of expression, communication and personal growth. • To know the theoretical framework of development and psychomotor education at the stage of 0-6 years. • To understand and develop proposals for intervention and strategies and resources in the psychomotor practice. • To analyze and reflect on different psychomotor practices. • To deepen the observation and analysis of psychomotor behaviors of children. • To develop a system of personal attitudes of the educator / a that fits the needs of children. • To reflect on the role of psychomotor education within the general framework of the school.
Resum: Esta asignatura de 4º curso se complementa con la de Didáctica de la Educación Corporal en Educación Infantil de 3º curso, y se puede profundizar con la de Juego y movimiento en Educación Infantil, optativa del segundo semestre de 4º curso. Objetivo General: conocer la Educación Psicomotriz y el Desarrollo Psicomotor de los niños, y dotar a los futuros profesionales de herramientas de acompañamiento en el marco de la institución escolar. Objetivos específicos: • Valorar el propio cuerpo y el del niño como medio de expresión, comunicación y crecimiento personal. • Conocer el marco teórico del desarrollo y la educación psicomotriz en la etapa de 0 a 6 años. • Conocer y desarrollar propuestas de intervención, así como estrategias y recursos en la práctica psicomotriz. • Analizar y reflexionar sobre diferentes prácticas psicomotrices. • Profundizar en la observación y análisis de las conductas psicomotrices de los niños. • Desarrollar un sistema de actitudes personales del educador / a que se ajuste a las necesidades de los niños. • Reflexionar sobre el papel de la educación psicomotriz en el marco general de la escuela.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, anglès, castellà
Titulació: Educació Infantil [2500797]
Pla d'estudis: Grau en Educació Infantil [847]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
6 p, 86.4 KB

Anglès
6 p, 85.6 KB

Castellà
6 p, 84.8 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2016-07-15, darrera modificació el 2024-04-06



   Favorit i Compartir