Els talent-shows musicals com a gènere híbrid d'entreteniment : El cas de La Voz (Telecinco, 2012-2015) i Oh Happy Day (TV3, 2013-2015)
Calduch Casas, Helena
Custodio, Ángel, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Comunicació Audiovisual i Publicitat)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències de la Comunicació

Títol variant: Los talent-shows musicales como género híbrido de entretenimiento : El caso de La Voz (Telecinco, 2012-2015) y Oh Happy Day (TV3, 2013-2015)
Títol variant: Musical talent shows such as hybrid genre of entertainment : Case study of La Voz (Telecinco, 2012-2015) and Oh Happy Day (TV3, 2013-2015)
Data: 2016
Descripció: 122 pag.
Resum: Els talent-shows musicals s'han instal·lat en les graelles de programació com un dels formats híbrids més exitosos i rentables del moment. Amb la mirada centrada en el talent-show, la present investigació realitza un anàlisi de contingut sobre els principals estilemes narratius i visuals, procedents d'altres macrogèneres i gèneres televisius, que incorporen els talents. En el projecte s'estudia el cas de dos talent-shows musicals que s'han emès recentment en la televisió: La Voz i Oh Happy Day. Així mateix, la investigació es sustenta a partir d'una metodologia qualitativa, basada en la revisió literària i les entrevistes estructurades a dos responsables de cada talent analitzat, per tal de definir-los com a formats híbrids d'entreteniment.
Resum: Los talent-shows musicales se han instalado en las parrillas de programación como uno de los formatos híbridos más exitosos y rentables del momento. Con la mirada centrada en el talent-show, la presente investigación realiza un análisis de contenido sobre los principales estilemas narrativos y visuales, procedentes de otros macrogéneros y géneros televisivos, que incorporan los talents. En el proyecto se estudia el caso de dos talent-shows musicales que se han emitido recientemente en la televisión: La Voz y Oh Happy Day. Asimismo, la investigación se sustenta a partir de una metodología cualitativa, basada en la revisión literaria y las entrevistas estructuradas a dos responsables de cada talent analizado, para definirlos como formatos híbridos de entretenimiento.
Resum: Musical talent shows have been installed in the programming grids as one of the most successful hybrid formats and profitable at this moment. Focusing on the talent show, the present research performs a content analysis on the main narrative and visual features, from other macro genres and genres, which incorporate the talents. The project will study the case of two musical talent shows which have been issued recently on TV: La Voz and Oh Happy Day. The research is also based from a qualitative methodology, based on the literature reviews and structured interviews to two responsible of each talent analysed, in order to define them as hybrid formats of entertainment.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Comunicació Audiovisual [2501928]
Pla d'estudis: Grau en Comunicació Audiovisual [968]
Document: Treball de recerca ; Treball final de grau ; Text
Matèria: Gèneres televisius ; Entreteniment ; Talent-shows



122 p, 1.9 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de Fi de Grau > Facultat de Ciències de la Comunicació. TFG

 Registre creat el 2016-08-02, darrera modificació el 2022-05-01



   Favorit i Compartir