The world bank's doublespeak on teachers: an analysis of ten years of lending and advice
Fontdevila, Clara (Globalisation, Education and Social Policies)
Verger, Antoni (Globalisation, Education and Social Policies)

Publicació: Brussels Education International 2016
Resum: En las últimas décadas, el Banco Mundial se ha convertido en un actor central en la concepción de la agenda política global en materia de educación y participa cada vez más en la educación hasta el punto de haberse convertido en el mayor proveedor de fondos externos para el sector. Su creciente capacidad de elaborar políticas va mucho más allá de su actividad crediticia e implica un significativo poder "ideológico" que también influye en temas educativos tales como los resultados del aprendizaje, la calidad de la educación y las cuestiones relacionadas con los docentes. Las preferencias políticas del Banco Mundial se pueden analizar tanto a través de sus publicaciones como de sus actuaciones sobre el terreno.
Resum: Au cours de ces dernières décennies, la Banque mondiale est devenue un acteur central dans l'élaboration du programme politique mondial pour l'éducation, un domaine dans lequel elle joue un rôle de plus en plus prépondérant, au point d'être considérée aujourd'hui comme l'un des plus grands bailleurs de fonds extérieur pour ce secteur. Sa capacité croissante à définir les politiques dépasse largement ses activités de prêt et suppose l'affirmation d'un pouvoir « idéologique » significatif dont l'influence se fait aussi sentir dans le domaine de l'éducation, notamment en ce qui concerne les résultats d'apprentissage, la qualité de l'éducation et les questions intéressant directement les enseignant(e)s. Les choix et préférences de la Banque mondiale peuvent être analysés au travers de ses publications et autres interventions sur le terrain.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, sempre que no sigui amb finalitats comercials i que es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original. Cal que es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Anglès
Document: Llibre
Matèria: Banc Mundial ; Globalització (Economia) ; Educació

Adreça alternativa: http://download.ei-ie.org/Docs/WebDepot/World_Banks_Doublespeak_on_Teachers_Fontdevila_Verger_EI.pdf


80 p, 3.6 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències socials i jurídiques > Globalització, Educació i Polítiques Socials (GEPS)
Llibres i col·leccions > Llibres

 Registre creat el 2016-08-25, darrera modificació el 2021-08-14



   Favorit i Compartir