Tècniques de Recerca [42516]
Domingo i Valls, Andreu 1958-
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Filosofia i Lletres

Títol variant: Técnicas de Investigación
Data: 2016-17
Resum: Aquesta assignatura té com a objectiu principal introduir l'alumne de tercer cicle en la recerca demogràfica, en cinc direccions: 1) Fent un repàs als aspectes formals i de contingut que implica el mode de producció científic per a l'estudiant, des de la construcció curricular, fins al treball de recerca pròpiament dit, i la seva difusió en congressos o mitjançant publicacions. 2) Familiaritzant l'alumne amb les referències científiques obligades en la professió demogràfica del camp científic: associacions, congressos i revistes específiques. 3) Introduint a la tradició disciplinar i fent visibles les regles del joc (relacionals) del camp científic en el que s'hauran de situar. 4) Donant una panoràmica de la recerca actual en demografia amb l'organització de sessions on es convida a un investigador destacat a mostrar la seva línia de recerca actual, amb especial referència a la seva producció científica. 5) Dotar a l'alumne de les eines tècniques més bàsiques imprescindibles per a desenvolupar la recerca en demografia: utilització de programes de càlcul (excel), de mapes (Map Viewer), i d'anàlisi estadística (SPSS).
Resum: El objetivo principal de la asignatura es introducir al alumno de tercer ciclo en la investigación demográfica. Este objetivo se estructura en cinco ejes: 1) Revisar los aspectos formales y de contenido que implica la producción científica para el estudiante, desde la construcción curricular, hasta el trabajo de investigación, y su difusión en congresos o mediante publicaciones. 2) Familiarizar al alumno en las referencias obligadas en el campo de la demografía: asociaciones, congresos y revistas científicas. 3) Introducir la tradición disciplinar y visibilizar las reglas de juego (relacionales) de este campo científico. 4) Ofrecer una panorámica de la investigación actual en demografía con la organización de sesiones en las que se invita a un investigador a presentar sus líneas de investigación, con especial referencia a su producción científica. 5) Dotar al alumno de los instrumentos técnicos básicos para el desarrollo de la investigación en demografía: programas de cálculo (Excel), de mapas (Map Viewer) y de análisis estadístico (SPSS).
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Estudis Territorials i de la Població [4313300]
Pla d'estudis: Màster Universitari en Estudis Territorials i de la Població [1125]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
4 p, 76.5 KB

Castellà
4 p, 75.9 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2016-09-23, darrera modificació el 2023-01-29



   Favorit i Compartir