I Jornades Internacionals "Cerdà, Urbs i Territori" (Barcelona, 16-18 de gener de 1995)
Muñoz Ramírez, Francesc (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Geografia)

Títol variant: I Jornadas Internacionales "Cerdà, Urbs y Territorio" (Barcelona, 16-18 de enero de 1995)
Títol variant: Ières journées Innternationales "Cerdà, Ville et Territoirea (Barcelone, 16-18 janvier, 1995)
Títol variant: First International Meeting "Cerdà, City and Territory" (Barcelona, 16th-18th january, 1995)
Data: 1996
Resum: El Col·legi d'Enginyers de Camins, Canals i Ports, amb la col·laboraci6 del Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat i de 1'Escola d'Enginyers de Camins, Canals i Ports de la UPC, va celebrar les I Jornades Internacionals sobre l'obra d'Ildefons Cerdà, els dies 16,17 i 18 de gener del 1995. La trobada es caracteritzà per la vocació de continuïtat i ha servit per debatre l'origen, la importància i la vigència dels innovadors treballs de Cerdà per a l'urbanisme modern i actual. La presència d'estudiosos i estudioses procedents de diferents disciplines, no només de l'enginyeria o l'arquitectura, sinó també de l'economia, la geografia, la història de la urbanística o el dret, va afavorir la presentació de l'obra cerdiana des de diverses perspectives i, així mateix, una vindicació de la seva figura recolzada en raons ben variades. Les jornades es realitzaren paral·lelament a l'exposició "Cerdà, Urbs i Territori", novembre de 1994-febrer de 1995.
Resum: El Colegio de Ingenieros de Caminos, Canales y Puertos, con la colaboración del Departamento de Política Territorial y Obras Públicas de la Generalitat y de la Escuela de Ingenieros de Caminos, Canales y Puertos de la UPC, celebró las I Jornadas Internacionales sobre la obra de Ildefons Cerdà, los días 16, 17 y 18 de enero de 1995. El encuentro se caracterizó por la vocación de continuidad y ha servido para debatir el origen, la importancia y la vigencia de los innovadores trabajos de Cerdà para el urbanismo moderno y actual. La presencia de estudiosos y estudiosas procedentes de diferentes disciplinas, no sólo de la ingeniería y la arquitectura, sino también de la economía, la geografía, la historia de la urbanística o del derecho, favoreció la presentación de la obra cerdiana desde las diversas perspectivas y, asimismo, una reivindicación de su figura apoyada desde razonamientos variados. Las jornadas se realizaron paralelamente a la exposición "Cerdà, Urbs i Territori", noviembre de 1994-febrero de 1995.
Resum: Le Col·legi d'Enginyers de Camins, Canals i Ports, avec la colaboration du Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya et de 1'Escola d'Enginyers de Camins, Canals i Ports de la Universitat Politècnica de Catalunya, a organisé les I Journées Internationals sur l'oeuvre d'Ildefons Cerdà, les 16, 17 et 18 janvier 1995. Le rencontre a eté marquée par la volonté de continuité, et pour le debat sur l'origine, l'importance et la vigence des innovateurs travails de Cerdà pour l'urbanisme moderne et actuel. La présence de chercheurs de plusierus matières, non seulement le génie civil ou l'architecture, mais aussi de l'économie, la géographie, l'histoire de l'urbanistique ou le droit, ont favorisé la presentation de l'oeuvre de Cerdà des de plusieurs perspectives et, aussi, une vindication de sa personne appuyée en tres diverses raisons. Les journées s'ont tenu pareillement a I'exposition "Cerdà, Urbs i Territori", novembre 1994-fevrier 1995.
Resum: The Association of Civil Engineers, in collaboration with the Department of Territorial Policy and Public Works, and the Civil Engineering School of the Polytechnic University of Catalonia, organized the First International Meetings on the Legacy of Ildefons Cerdà the 16th, 17th and 18th January 1995. The meetings served as a forum to discuss the origins, importance and actuality of Cerdà's contributions to modern and current urban planning. The attendance of numerous specialist, not only architects and engineers but also economist, geographers, urban historians and lawyers allowed for the presentation of Cerdà's work from a variety of perspectives, and also, for a recognition of Cerdà grounded on different views. The meeting took place in parallel to the exhibit "Cerdà, Urbs i Territori", November 1994-February 1995.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català
Document: Article ; recerca ; Versió publicada
Matèria: Urbanisme ; Cerdà ; Urbanismo ; Urban planing
Publicat a: Documents d'anàlisi geogràfica, N. 28 (1996) p. 193-198, ISSN 2014-4512

Adreça alternativa: https://raco.cat/index.php/DocumentsAnalisi/article/view/41734


6 p, 194.9 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > Documents d'anàlisi geogràfica
Articles > Articles de recerca

 Registre creat el 2007-03-26, darrera modificació el 2023-10-20



   Favorit i Compartir