In Medias Res : transfigurant el gènere, subvertint la realitat
Díaz Fernández, Gala
Santamarina Blanco, Montserrat, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Comunicació Audiovisual i Publicitat)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències de la Comunicació

Títol variant: In Medias Res : transfigurando el género, subvirtiendo la realidad
Títol variant: In Medias Res : transfigure the gender, subvert reality
Data: 2016
Descripció: 184 pag.
Resum: El gènere, els atributs i rols que se'ns assignen socialment segons els genitals amb què naixem, ens determinen i ens marquen com hem de ser, com hem d'actuar, com ens hem de mostrar i què ens ha d'agradar. Les persones trans responen a aquesta imposició i senten una disconformitat amb el gènere que se suposa que han de representar. Però es troben amb una societat que els estigmatitza, que cataloga la seva resposta de trastorn mental i que no els posa les coses fàcils per poder viure bé. Aquestes persones fan trontollar amb la seva existència tot un sistema de gènere binari, i lluiten per fer-se veure tal com són, per no quedar-se sense veu i per fer d'aquesta societat una realitat més àmplia, diversa i tolerant.
Resum: El género, los atributos y roles que se nos asignan socialmente según los genitales con que nacemos, nos determinan y nos rigen cómo tenemos que ser, cómo tenemos que actuar, cómo nos tenemos que mostrar y qué nos tiene que gustar. Las personas trans responden a esta imposición y sienten una disconformidad con el género que se supone que tienen que representar. Pero se encuentran con una sociedad que los estigmatiza, que cataloga su respuesta de trastorno mental y que no les pone las cosas fáciles para poder vivir bien. Estas personas hacen tambalear con su existencia todo un sistema de género binario y luchan para hacerse ver tal como son, para no quedarse sin voz y para hacer de esta sociedad una realidad más amplia, diversa y tolerante.
Resum: Gender, the attributes and roles we are socially assigned to at birth, determine and define how we have to be, how we need to act, how we must look and what and who we have to find appealing. Trans people respond to this imposition as they don't agree to the gender they would be supposed to belong to. But they are faced with a society that stigmatizes them, categorises their response as a mental disorder making it difficult to live well. With their mere existence, these people destabilize the solid binary gender system, thus struggling to make themselves visible, make their voices heard and turn this society into a broader, more diverse and tolerant reality.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Comunicació Audiovisual [2501928]
Pla d'estudis: Grau en Comunicació Audiovisual [968]
Document: Treball de recerca ; Treball final de grau ; Text
Matèria: Transsexuals ; Condicions socials ; Identitat sexual ; Identitat (Psicologia) ; Minories sexuals



184 p, 3.1 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de Fi de Grau > Facultat de Ciències de la Comunicació. TFG

 Registre creat el 2016-10-11, darrera modificació el 2022-05-01



   Favorit i Compartir