Google Scholar: cites
De racionalización a extensión : los incentivos al empleo en la crisis económica en España
Molina Romo, Óscar 1962- (Universitat Autònoma de Barcelona. Centre d'Estudis Sociològics sobre la Vida Quotidiana i el Treball (QUIT))

Títol variant: De racionalització a extensió : els incentius a l'ocupació en la crisi econòmica a Espanya
Títol variant: From Rationalization to Extension : Employment Incentives during the Economic Crisis in Spain
Data: 2016
Resum: Este artículo aborda el análisis de la transformación, diseño e impacto en los últimos años del instrumento que dentro de las políticas de empleo consiste en proveer incentivos a la contratación (nueva o mantenimiento), por ser este el más significativo en términos de recursos. Del análisis efectuado se desprende un desarrollo poco coherente en las políticas de incentivos a la contratación, permaneciendo en cualquier caso importantes deficiencias sobre todo en lo que se refiere a la vinculación con formación y la condicionalidad al empresario que se beneficia de estos incentivos. Por otra parte, el creciente uso de reducciones (en lugar de bonificaciones) a las cuotas de la Seguridad Social, dificulta el diagnóstico de la política de incentivos e introduce problemas de sostenibilidad del sistema.
Resum: Aquest article aborda l'anàlisi de la transformació, disseny i impacte en els últims anys de l'instrument que dins de les polítiques d'ocupació consisteix a proveir incentius a la contractació (ja sigui nova o de manteniment), per ser aquest el més significatiu en termes de recursos. De l'anàlisi efectuada es desprèn un desenvolupament poc coherent en les polítiques d'incentius a la contractació, romanent, en qualsevol cas, importants deficiències sobretot pel que fa a la vinculació amb formació i la condicionalidad a l'empresari que es beneficia d'aquests incentius. D'altra banda, el creixent ús de reduccions (en lloc de bonificacions) a les quotes de la Seguretat Social, dificulta el diagnòstic de la política d'incentius i introdueix problemes de sostenibilitat del sistema.
Resum: The chapter analyses the characteristics, transformation and impact of hiring incentives in recent years. Hiring incentives are the most important programme within active labour market policies in terms of resources allocated. The analyses reveals a chaotic development of hiring incentives that has not solved the key deficiencies underlying this tool; weak relationship with training programmes and conditions upon companies benefiting from these incentives. The use of reduced social security contributions introduces sustainability problems for the whole social security and pension systems.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Castellà
Document: Article ; recerca ; Versió publicada
Matèria: Políticas activas ; Incentivos a la contratación ; Formación ; Condicionalidad ; Polítiques actives ; Incentius a la contractació ; Formació ; Condicionalitat ; Active labour market policies ; Hiring incentives ; Training ; Conditionality
Publicat a: Anuario IET de trabajo y relaciones laborales, Vol. 3 (2016) , p. 74-93 (Polítiques d'ocupació) , ISSN 2339-5753

Adreça original: https://revistes.uab.cat/anuarioiet/article/view/v3-molina
Adreça alternativa: https://raco.cat/index.php/anuarioiet/article/view/314746
Adreça alternativa: https://raco.cat/index.php/anuarioiet/article/view/v3-molina
DOI: 10.5565/rev/aiet.40


20 p, 473.5 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències socials i jurídiques > Centre d’Estudis Sociològics sobre la Vida Quotidiana i el Treball (QUIT)
Articles > Articles publicats > Anuario iet de trabajo y relaciones laborales
Articles > Articles de recerca

 Registre creat el 2016-11-14, darrera modificació el 2023-01-22



   Favorit i Compartir