Les sortides professionals dels geògrafs : el cas de la UAB
Miralles-Guasch, Carme, 1961- (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Geografia)

Data: 1993
Resum: Dans le but de vérifier dans quelles activités laborales s'affirme aujourd'hui le métier de géographe, il a semblé convenable de mener une recherche sur le travail des anciens étudiants du Département de Géographie de l'Université Autonome de Barcelone ayant obtenu leur licence entre 1978 et 1989. La conclusion primordiale est que l'orientation professionnelle change des 1985, l'enseignement n'étant plus l'occupation prioritaire tandis que d'autres activités dans l'adrninistration publique ou dans les entreprises privées prennent la releve. Ce changement coincide avec l'augmentation des difficultés d'acces a l'enseignement et une plus grande facilité de trouver du travail dans d'autres secteurs d'activite.
Resum: In an attempt to discover where and in what kinds of jobs geographers are working, a modest research project was carried out to trace the professional activity of the UAB Departament of Geography graduates (moming students were graduated between 1978 and 1989). The main conclusion is that there is a definite change in careers from 1985 onwards, when teaching ceases to be the main job outlet and is replaced by employment in public administration or in private enterprise, as a result not only of the difficulty in finding jobs in teaching but also in the greater acceptance of geography graduates in other fields.
Resum: En l'intent d'esbrinar on i en quines activitats laborals el geògraf es va consolidant, ha semblat oportú endegar una petita recerca sobre l'ocupació que tenen els llicenciats de diürn del Departament de Geografia de la UAB que van acabar entre 1978 i 1989. La conclusió d'aquesta recerca és que l'orientació professional dels llicenciats canvia a partir de 1985, quan l'ensenyament deixa de ser l'ocupació majoritària per deixar pas a altres activitats dins l'Administració o en l'esfera de l'empresa privada. Canvi que és propiciat per la coincidència entre la dificultat d'accés a l'ensenyament i una major facilitat d'entrada cap a d'altres sectors d'activitat.
Resum: En el intento de conocer donde y en qué actividades laborales se va consolidando el geògrafo, ha parecido oportuno iniciar una pequeña investigación sobre el empleo de los licenciados de diurno del Departamento de Geografia de la UAB que finalizaron entre 1978 y 1989. La conclusión es que la orientación profesional de los licenciados cambia a partir de 1985, cuando la enseñanza deja de ser el empleo mayoritario para dejar paso a otras actividades en la Administració o en la esfera de la empresa privada. Cambio que viene propiciado por la coincidencia entre la dificultad de acceso a la enseñanza y una mayor facilidad de entrada en otros sectores de actividad.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català
Document: Article ; recerca ; Versió publicada
Publicat a: Documents d'anàlisi geogràfica, N. 22 (1993) p. 131-137, ISSN 2014-4512

Adreça alternativa: https://raco.cat/index.php/DocumentsAnalisi/article/view/41583


7 p, 169.4 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > Documents d'anàlisi geogràfica
Articles > Articles de recerca

 Registre creat el 2007-05-11, darrera modificació el 2022-02-20



   Favorit i Compartir