La geografia a la part troncal en el futur cicle de l'escola secundària obligatòria a Catalunya
Freixenet i Mas, Dolors
Ribas i Nolla, Isabel
Trepat i Carbonell, Cristòfol A.

Data: 1992
Resum: Cet article envisage de montrer, d'une part, les lignes maitresses qui ont présidé A l'etablissement du curriculum en géographie pour l'etape de 12 a 16 ans de l'enseignement obligatoire a Catalogne et, d'autre part, les concepts, les démarches et les objectifs généraux de ce cycle. On y propose aussi une réflexion sur les apports de la geographie au curriculum de cette étape et sur la formation des enseignants.
Resum: This article outlines the framework used as a basis for the design of the geography syllabus for compulsory education for the 12-16 age group in Catalonia; and the relationship between concepts, method and attitude on the one hand, and the general objectives of education for this age group on the other. Also included are some reflexions on the contribution of geography to this syllabus and on the specific training needs of the teachers involved.
Resum: Este articulo presenta las lineas maestras de la elaboracion del currículo de geografia para la etapa 12-16 años de la educación obligatoria en Cataluña y la relación entre los conceptos, procedimientos y actitudes, y los objetivos generales del ciclo. Se hace además una reflexión sobre las aportaciones de la geografia al currículo del ciclo y sobre la formación del profesorado que lo ha de impartir.
Resum: Aquest article recull quines han estat les línies mestres en l'elaboració del currículum de geografia per a l'etapa 12-16 anys de l'ensenyament obligatori a Catalunya i la relació entre els conceptes, els procediments i les actituds dissenyats i els objectius generals del cicle. S'hi fa també una reflexió sobre les aportacions de la geografia al currículum de l'etapa i sobre la formació del professorat que l'ha d'impartir.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català
Document: Article ; recerca ; Versió publicada
Publicat a: Documents d'anàlisi geogràfica, N. 21 (1992) p. 111-125, ISSN 2014-4512

Adreça alternativa: https://raco.cat/index.php/DocumentsAnalisi/article/view/41576


15 p, 465.1 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > Documents d'anàlisi geogràfica
Articles > Articles de recerca

 Registre creat el 2007-05-11, darrera modificació el 2022-02-20



   Favorit i Compartir