Género, espacio y entorno : ¿Hacia una renovación conceptual de la geografía? Una introducción
Garcia-Ramon, Maria Dolores 1943- (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Geografia)

Data: 1989
Resum: On observe dans les dernières années un indret croissant pour les contributions conceptuelles de la géographie du genre a l'ensemble de la discipline. En géographie humaine la dissociation a toujours été nette entre l'étude de la sphbre de la production (géographie économique) et celui de la distribution et de la consommation (géographie sociale et du bien-ètre); mais l'approche de la géographie du genre intbgre ces deux spheres parce qu'on y insiste sur les connexions étroites entre le foyer et le monde du travail. A cause de l'interèt de larges secteurs de la géographie pour cette approche, le Conseil de Rédaction de notre revue a décidé la publication d'un numero monographique sur ce champ thématique, avec l'aide de l'Instituto de la Mujer.
Resum: In recent years growing interest has been shown in the conceptual contribution which gender geography offers within the discipline. In human geography the study of production (economic geography) has remained independent from the study of distribution and consumption (social and welfare geography); while, by contrast, gender geography incoporates and integrated analysis of both spheres of activity, given that it conceives a close interrelation between home and work. The Editorial Committee of this journal considered it worthwhile to publish a monographic issue on the subject of gender in the light of the interest which it has aroused in many geographical circles, with finnancial support from the Institute for Women (Ministry of Social Affairs).
Resum: En los últimos años se observaun creciente interés por las contribuciones conceptuales que la geografía del género puede aportar al conjunto de la disciplina. En geografia humana se ha dado una constante disociación entre el estudio de la esfera de la producción (geografia económica) y el de la distribución y el consumo (geografía social y del bienestar); y, en cambio, la geografia del género plantea un análisis integrado de ambas esferas ya que insiste en que el hogar y el mundo del trabajo están íntimamente conectados. El Comité de Redacción de nuestra revista consideró oportuno publicar un número monográfico sobre el tema dado el interés que despierta en muchos círculos geográficos, y para ello, ha contado con una ayuda del Instituto de la Mujer (Ministerio de Asuntos Sociales).
Resum: Durant els Últims anys s'observa un interès creixent per les contribucions conceptuals que la geografia de gènere pot aportar al conjunt de la nostra disciplina. En geografia humana sempre s'ha donat una dissociació entre l'estudi de l'esfera de la producció (geografia econòmica) i la de la distribució i del consum (geografia social i del benestar); i precisament l'anàlisi del genere fa un plantejament integrador d'ambdues esferes, ja que insisteix en el fet que la llar i el món del treball estan estretament connectats. Donat l'interès que hi ha per aquesta nova temàtica en molts cercles geografies, el Consell de Redacció de la nostra revista ha considerat oportú publicar un número monogràfic en aquesta línia; i per fer-ho ha comptat amb una ajuda de l'Instituto de la Mujer (Ministeri d'Afers Socials).
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Castellà
Document: Article ; recerca ; Versió publicada
Publicat a: Documents d'anàlisi geogràfica, N. 14 (1989) p. 7-13, ISSN 2014-4512

Adreça alternativa: https://raco.cat/index.php/DocumentsAnalisi/article/view/41453


7 p, 258.8 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > Documents d'anàlisi geogràfica
Articles > Articles de recerca

 Registre creat el 2007-05-16, darrera modificació el 2022-04-20



   Favorit i Compartir