En torno al seminario "Agricultura, género y espacio" (Barcelona, diciembre 1987)
Cànoves, Gemma (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Geografia)
Solsona, Montserrat (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Geografia)

Data: 1989
Resum: Le Departament de Geografia de l'Universiat Autònoma de Barcelona, en collaboration avec l'Institut de la Femme, a organisé le seminaire «Agriculture, Genre et Espace». Le seminaire a réuni un groupe de spécialistes intéressés par la problématique de la structure du genre dans la société. La participation des proffesseurs M. Berlan, Janet Momsen, Janice Monk, spécialistes et pionnitres dans ces etudes, avec les membres du Département T. Tulla, M. Solsona, M. D. Garcia Ramon et G. Canoves, a permis de constater et analyser des problématiques semblables autour de l'insuffisance des statistiques officielles, la pluri-activité en rapport avec le travail des femmes et le besoin d'une plus grande qualification de la femme dans l'agriculture. Le seminaire est une première étape ayant l'objectif de diffuser la thématique du genre dans les analyses géographiques.
Resum: The Departament de Geografia of the Universitat Autonoma de Barcelona, in collaboration with the Institute for Women (Instituto de la Mujer), organized a conference on «Agriculture, Gender and Space» on the 10th and 11th of December 1987. The conference brought together investigators from Geography and from other branches of the Social Sciences who are interested in the problem of gender structure in society. The participants included M. Berlan, J. Monk and J. Momsen, specialists and pioneers in such subjects, together with several members of the Department, namely G. Canoves, M. D. Garcia-Ramon, M. Solsona and A. F. Tulla. Certain problems, common to the different investigators, were identified and analysed, such as the insufficiency of official statistics, the multiactivity of female labour, and the necessity for an improvement in the qualifications of women employed in agriculture. The Conference is a step towards the objective of diffusing and integrating the gender approach in geographical analysis.
Resum: El Departament de Geografia de la Universitat Autbnoma de Barcelona, en colaboración con el Instituto de la Mujer, celebró los días 10-11 de diciembre de 1987 el seminario «Agricultura Género y Espacio». El seminario reunió a un grupo de estudiosos de diferentes campos de las ciencias sociales, interesados por la problemàtica de la estructura del género en la sociedad. La participación de las profesoras M. Berlan, Janet Momsen, Janice Monk, especialistas y pioneras en estos estudios, junto con los miembros del departamento A. Tulla, M. Solsona, M. D. Garcia Ramon y G. Chnoves ha permitido constatar y analizar problemáticas parecidas acerca de la insuficiencia de las estadísticas oficiales, la multiactividad en relación con el trabajo de las mujeres y la necesidad de una mayor cualificación de la mujer en la agricultura. El seminario es un primer paso para difundir e integrar la temática del género en los análisis geográficos.
Resum: El Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona, en col·laboració amb l'Instituto de la Mujer, celebra els dies 10 i 11 de Desembre de 1987 el seminari «Agricultura, Gènere i Espai». El seminari reuní un grup d'estudiosos de diversos camps de les ciencies socials interessats per la problemàtica de l'estructura del gènere en la societat. La participació de les professores M. Berlan, J. Momsen i J. Monk, especialistes i pioneres d'aquests estudis, juntament amb els membres del Departament, A. F. Tulla, M. Solsona, M. D. Garcia Ramon, i G. Cànoves, ha permès de constatar i analitzar problemes similars al voltant de la insuficiència de les estadístiques oficials, de la multiactivitat referida al treball de les dones i de la necessitat d'una millor qualificació de la dona en l'agricultura. El seminari és un primer pas en l'objectiu de difondre i integrar els temes del gènere en les anàlisis geogràfiques.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Castellà
Document: Article ; recerca ; Versió publicada
Publicat a: Documents d'anàlisi geogràfica, N. 14 (1989) p. 213-217, ISSN 2014-4512

Adreça alternativa: https://raco.cat/index.php/DocumentsAnalisi/article/view/41466


5 p, 177.5 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > Documents d'anàlisi geogràfica
Articles > Articles de recerca

 Registre creat el 2007-05-16, darrera modificació el 2023-06-12



   Favorit i Compartir