Ciutat de prodigis o ciutat de miratges
Pascual Ruiz, Jordi

Data: 1994
Resum: El Pla Estratègic Econòmic i Social Barcelona 2000 ha estat l'instrument més important de la política de planejament de Barcelona durant aquests darrers anys. Totes les forces vives oficials de la ciutat van participar en la seva elaboració i col·laboren (encara) en la seva posada en pràctica, en un insòlit clima de consens. Recentment s'ha endegat el procés que haurà de portar a l'elaboració del II Pla Estratègic de Barcelona, sense que hagi transcendit cap balanç polític de les realitzacions del primer Pla. El document que presentem és fruit de la voluntat i la necessitat de pensar i fer reflexionar críticament sobre el significat i els resultats del I Pla Estratègic. El text es divideix en quatre parts. En la primera es descriurà breument el procés d'elaboració del Pla i se'n comentaran les propostes. En la segona part es realitza una anàlisi dels elements conceptuals que el Pla considera implícits, mentre que en la tercera part plantegem la necessitat d'una aproximació crítica en diversos fronts. Finalment, en la quarta part s'apunten algunes reflexions sobre la preparació del II Pla Estratègic, el qual haurà de veure la llum durant la segona meitat de 1994.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Català
Document: Article ; recerca ; Versió publicada
Matèria: Pla Estratègic ; Avaluació Pla Estratègic ; Regió Metropolitana ; Barcelona
Publicat a: Treballs de la Societat Catalana de Geografia, Núm. 37 (Juny 1994) , p. 111-130, ISSN 2014-0037

Adreça alternativa: https://raco.cat/index.php/TreballsSCGeografia/article/view/156966


20 p, 934.0 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències socials i jurídiques > Centre d’Estudis Demogràfics (CED-CERCA)
Articles > Articles de recerca
Articles > Articles publicats

 Registre creat el 2017-05-18, darrera modificació el 2022-03-06



   Favorit i Compartir