Relacions laborals [101153]
Molina Romo, Óscar 1962-
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències Polítiques i de Sociologia

Títol variant: Labour Relations
Títol variant: Relaciones laborales
Data: 2017-18
Resum: L'objectiu de l'assignatura és aprofundir en el coneixement de les relacions d'ocupació. En particular, s'analitzaran els actors que participen en aquestes, les diferents perspectives per al seu anàlisi, els problemes d'acció col·lectiva, la relació entre sindicats i moviments socials, entre d'altres temes. L'assignatura no només se centrarà en l'anàlisi de les relacions d'ocupació a nivell nacional. A causa de la importància dels processos d'europeïtzació i internacionalització econòmica per a les relacions d'ocupació, es prestarà especial atenció a l'articulació entre els nivells nacional i supranacional. Els objectius específics de l'assignatura són: - Conèixer la teoria i els conceptes bàsics utilitzats en l'estudi de les relacions laborals. - Estudi dels actors socials en les relacions laborals: models d'organització, demandes i estratègies, així com reptes i transformacions que els afecten més recentment. - Estudi dels mecanismes d'interrelació entre els actors socials en les relacions laborals: característiques i productes que emergeixen, amb referència específica als procediments de regulació de les condicions de treball, negociació col·lectiva, cooperació i conflicte; i principals tendències de canvi al respecte. - Conèixer les principals línies de reflexió teòrica en l'estudi de les relacions laborals. - Saber interpretar aspectes puntuals o genèrics de les relacions laborals a Catalunya, Espanya i Europa. - Conèixer i saber utilitzar les principals fonts d'informació en l'estudi de les relacions laborals.
Resum: The objective of the subject is to deepen the knowledge of employment relations. In particular, it will analyze the actors involve The subject will not only focus on the analysis of employment relations at the national level. Due to the importance of the proce The specific objectives of the subject are: - To know the theory and basic concepts used in the study of labor relations. - Study of social actors in labor relations: organizational models, demands and strategies, as well as challenges and transform - Study of the mechanisms of interrelation between social actors in labor relations: characteristics and products that emerge, w - To know the main lines of theoretical reflection in the study of labor relations. - Know how to interpret specific or generic aspects of labor relations in Catalonia, Spain and Europe. - Know and know how to use the main sources of information in the study of labor relations.
Resum: El objetivo de la asignatura es profundizar en el conocimiento de las relaciones de empleo. En particular, se analizarán los actores que participan en éstas, las diferentes perspectivas para su análisis, los problemas de acción colectiva, la relación entre sindicatos y movimientos sociales, entre otros temas. La asignatura no solo se centrará en el análisis de las relaciones de empleo a nivel nacional. Debido a la importancia de los procesos de europeización e internacionalización económica para las relaciones de empleo, se prestará especial atención a la articulación entre los niveles nacional y supranacional. Los objetivos específicos de la asignatura son: - Conocer la teoría y los conceptos básicos utilizados en el estudio de las relaciones laborales. - Estudio de los actores sociales en las relaciones laborales: modelos de organización, demandas y estrategias, así como retos y transformaciones que les afectan más recientemente. - Estudio de los mecanismos de interrelación entre los actores sociales en las relaciones laborales: características y productos que emergen, con referencia específica a los procedimientos de regulación de las condiciones de trabajo, negociación colectiva, cooperación y conflicto; y principales tendencias de cambio al respecto. - Conocer las principales líneas de reflexión teórica en el estudio de las relaciones laborales. - Saber interpretar aspectos puntuales o genéricos de las relaciones laborales en Cataluña, España y Europa. - Conocer y saber utilizar las principales fuentes de información en el estudio de las relaciones laborales.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Sociologia [2500262]
Pla d'estudis: Grau en Sociologia [1361]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
6 p, 83.2 KB

Anglès
6 p, 81.9 KB

Castellà
6 p, 82.9 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2017-07-07, darrera modificació el 2023-01-29



   Favorit i Compartir