Google Scholar: cites
La formación para el trabajo y la mujer en contextos rurales : el proyecto IMUMEL
Manzanares Moya, Asunción (Universidad de Castilla-La Mancha. Facultad de Ciencias de la Educación y Humanidades)

Títol variant: La formació per al treball i la dona en contextos rurals : el projecte IMUMEL
Títol variant: Vocational Education and Training and Woman in Rural Contexts : the IMUMEL Project
Data: 2006
Resum: Este artículo presenta una selección de los resultados obtenidos por el Proyecto para la Integración Laboral de la Mujer en Castilla La Mancha, proyecto financiado conforme a la iniciativa comunitaria Equal para el periodo 2002-2004. En el marco de la iniciativa, el proyecto ha trabajado conforme al eje 4. Igualdad de oportunidades de hombres y mujeres, y el área temática 2. Reducir los desequilibrios entre hombres y mujeres y apoyar la eliminación de la segregación en el trabajo. De entre las líneas de actuación que incluye el Proyecto, este artículo revisa los principales logros de las acciones formativas desarrolladas para favorecer la inserción laboral de mujeres activas y desempleadas del territorio sobre el que se proyecta la agrupación de desarrollo a tal efecto constituída (Imumel). Las características y los resultados conseguidos por las acciones formativas se derivan de la evaluación interna del Proyecto, de tal modo que se aportan datos sobre los procedimientos para la detección de necesidades formativas, el tipo de acciones y criterios utilizados para su determinación, las dificultades encontradas en la planificación, organización y desarrollo de las acciones, el tipo de motivación y el grado de participación de las beneficiarias del Proyecto, así como las medidas de acompañamiento de la formación que se han arbitrado.
Resum: Aquest article presenta una selecció dels resultats obtinguts en el Projecte per a la Integració Laboral de la Dona a Castella-la Manxa, projecte finançat d'acord amb la iniciativa comunitària EQUAL per al període 2002-2004. En el marc de la iniciativa, el projecte s'ha desenvolupat d'acord amb l'eix 4, igualtat d'oportunitats d'homes i dones, i l'àrea temàtica 2, reduir els desequilibris entre homes i dones i donar suport a l'eliminació de la segregació en el treball. De les diferents línies d'actuació que inclou el projecte, aquest article revisa els principals assoliments de les accions formatives desenvolupades per tal d'afavorir la inserció laboral de dones actives i desocupades del territori sobre el qual es projecta l'Agrupació de Desenvolupament constituïda (IMUMEL). Les característiques i els resultats assolits per les accions formatives es deriven de l'avaluació interna del projecte, de tal manera que s'aporten dades sobre els procediments per a la detecció de necessitats formatives, el tipus d'accions i criteris emprats per a la seva determinació, les dificultats aparegudes en la planificació, organització i desenvolupament de les accions, el tipus de motivació i el grau de participació de les beneficiàries del projecte, així com les mesures d'acompanyament de la formació que s'han posat en marxa.
Resum: This article introduces a selection of the results obtained by means of the project for the labour integration of women in Castilla La Mancha. The project has been funded following the Equal Community Initiative during the periode 2002-2004, and has been developed according to the thematic field reducing the gender gaps and supporting job desegregation. The article revises the main achievements of the formative actions developed to help the acces of the active and unemployed women of the above mentioned region into the labour market. The aspects included are about the procedures for analysing the needs for formation, the type of criteria followed for their stablishment, the difficulties found in the planning, organization and development of the actions, the kind of motivations and degree of participations of the beneficiaries of the project as well as the measures accompanying the formation that has been provided.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Castellà
Document: Article ; recerca ; Versió publicada
Matèria: Formación para el trabajo ; Mujer rural ; Evaluación de la formación ; Formació per al treball ; Dona rural ; Avaluació de la formació ; Training program ; Rural women ; Program evaluation
Publicat a: Educar, N. 38 (2006) p. 171-192, ISSN 2014-8801

Adreça alternativa: https://raco.cat/index.php/Educar/article/view/72354
Adreça original: https://educar.uab.cat/article/view/v38-manzanares
DOI: 10.5565/rev/educar.174


22 p, 1.3 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > Educar
Articles > Articles de recerca

 Registre creat el 2007-07-12, darrera modificació el 2022-05-12



   Favorit i Compartir