Primeres dades sobre la vegetació i el clima del Quaternari mitjà a Olot
Cros i Planagumà, Joan (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Geologia)
Pérez Obiol, Ramon (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Biologia Animal, de Biologia Vegetal i d'Ecologia)
Roure i Nolla, Joan Maria (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Biologia Animal, de Biologia Vegetal i d'Ecologia)

Data: 1986
Resum: Se presentan los resultados de análisis polínicos de sedimentos obtenidos durante la realización de un pozo industrial en la zona de la Vall d'en Bas (Olot, Cataluña, NE de España). El interés del-presente estudio se centra en las muestras de sedimentos más profundos. La deposición de estos sedimentos empezó hace unos 250. 000 años como consecuencia de la obstrucción del río Fluviá por la lava procedente de los volcanes de la zona de Batet.
Resum: This article presents the results of pollinic analyses carried out on samples obtained during the drilling of a well in the area of the Vail d'en Bas (Olot, Catalonia, north-eastern Spain). The deepest samples provide the most interesting findings of the study. These sediments began to be deposited some 250. 000 years ago as a result of the blocking of the Fluviá river by lava from the volcanoes in the Batet area.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Català
Document: Article ; Versió publicada
Matèria: Regió volcànica ; Vegetació ; Olot
Publicat a: Collectanea botanica, V. 16 (1985-1986) , p. 365-369, ISSN 0010-0730



5 p, 1.2 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats

 Registre creat el 2008-01-10, darrera modificació el 2022-03-25



   Favorit i Compartir