Instagram como tecnología discursiva del sistema neoliberal
Fernández Ordóñez, Celia
Chillón, Albert, 1960-, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Mitjans, Comunicació i Cultura)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències de la Comunicació

Títol variant: Instagram com a tecnologia discursiva del sistema neoliberal
Títol variant: Instagram as a discursive formation of neoliberalism
Data: 2020
Descripció: 73 pag.
Resum: El present assaig busca realitzar una conceptualització dels valors dominants i una anàlisis de la seva influencia en la construcció de l'individu contemporani. Posa en qüestió la societat del rendiment i el consum massiu a través de la correlació entre unes conductes estandaritzades i l'àmbit publicitari. Denuncia una economia digital basada en individus hiperexplotats per l'imperatiu de l'èxit, la bellesa i la felicitat. En aquest escenari, Instagram no existeix sinó com a espai publicitari únicament.
Resum: El presente ensayo busca realizar una conceptualización de los valores dominantes y un análisis de su influencia en la construcción del individuo contemporáneo. Pone en cuestión la sociedad del rendimiento y el consumo masivo a través de la correlación entre unas conductas estandarizadas y el ámbito publicitario. Denuncia una economía digital basada en individuos hiperexplotados por el imperativo del éxito, la belleza y la felicidad. En este escenario, Instagram no existe sino como espacio publicitario únicamente.
Resum: The present essay aims to conceptualize the dominant values within the construction of the contemporary individual. Both efficiency and massive consumption come as a result of the correlation between standardized behaviors and advertising. Thus, the importance of hyperexploitation resides in the values of success, beauty and happiness. In this context, Instagram can only be perceived as an advertising platform.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Castellà
Titulació: Publicitat i Relacions Públiques [2501935]
Pla d'estudis: Grau en Publicitat i Relacions Públiques [972]
Document: Treball de recerca ; Treball final de grau ; Text
Matèria: Publicitat ; Neoliberalisme ; Individualisme ; Instagram



73 p, 15.0 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de Fi de Grau > Facultat de Ciències de la Comunicació. TFG

 Registre creat el 2020-12-03, darrera modificació el 2022-11-23



   Favorit i Compartir