Visibilidad y escena gay masculina en la ciudad española
Fernández Salinas, Víctor

Títol variant: Escenes o guetos? La visibilitat gai masculina en la ciutat espanyola
Títol variant: Scènes ou ghettos? La visibilité homosexuelle masculine dans la ville espagnole
Títol variant: Scenes or ghettos? The gay masculine visibility in Spanish cities
Data: 2007
Resum: La visibilidad de los colectivos minoritarios, entre ellos las comunidades gays, es una premisa para evitar situaciones de vulnerabilidad. En este artículo, se propone una metodología básica para establecer categorías de visibilidad gay masculina en las principales ciudades españolas a partir de la naturaleza y la composición de sus escenas gays. El análisis de éstas se basa en la distribución de los principales lugares de referencia homosexual y su carácter a partir de la motivación que lleva a su frecuentación (satisfacción sexual, sociabilidad y obtención de servicios comerciales, turísticos e institucionales). Además, y como objetivo de fondo, se propone ofrecer claves de reflexión sobre la consideración o no de estos espacios como neoguetos de calidad en la ciudad postfordista.
Resum: La visibilitat dels col·lectius minoritaris, entre ells les comunitats gais, és una premissa per evitar situacions de vulnerabilitat. En aquest article, s'hi proposa una metodologia bàsica per establir categories de visibilitat gai masculina en les principals ciutats espanyoles a partir de la naturalesa i la composició de les seves escenes gais. L'anàlisi d'aquestes es basa en la distribució dels principals llocs de referència homosexual i el seu caràcter a partir de la motivació que duu a freqüentar-los (satisfacció sexual, sociabilitat i obtenció de serveis comercials, turístics i institucionals). A més, i com a objectiu de fons, es proposa oferir claus de reflexió sobre la consideració o no d'aquests espais com a neoguetos de qualitat en la ciutat posfordista.
Resum: La visibilité des groupes minoritaires, aussi que des communautés homosexuelles, est une prémisse pour éviter les situations de vulnérabilité. Dans cet article on propose une méthodologie de base pour établir les catégories de visibilité masculine homosexuelle dans les principales villes espagnoles à partir de la nature et de la composition de leurs scènes gaies. L'analyse d'entre ceux-ci est basée sur la distribution des principales places de référence homosexuelle et le caractère de la motivation qui mène à sa fréquentation (la satisfaction sexuelle, la socialisation et l'obtention de services commerciaux, touristiques et institutionnels). En plus et comme finalité de fond on propose d'offrir les clefs de réflexion sur la considération ou pas de ces espaces comme neoguetos de qualité dans la ville postfordiste.
Resum: The visibility of minority groups, such as gay communities, is a premise to avoid situations of vulnerability. This article proposes a basic methodology to establish categories of gay masculine visibility in the major Spanish cities based on the nature and composition of their respective gay scenes. The analysis of these scenes is based on the distribution of the principal places of homosexual reference and there character (sexual satisfaction, sociability and availability of commercial, tourist and institutional services). As a basic aim, the article proposes to offer key reflections on the consideration or not of these spaces as new quality ghettos in the postfordist city.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Castellà
Document: Article ; recerca ; Versió publicada
Matèria: Visibilidad ; Escena ; Gay ; Ciudad ; Estado español ; Visibilitat ; Gai ; Ciutat ; Estat espanyol ; Visibilité ; Scène ; Gaie ; Ville ; Espagne ; Visibility ; Scene ; City ; Spain
Publicat a: Documents d'anàlisi geogràfica, N. 49 (2007) p. 139-160, ISSN 2014-4512

Adreça alternativa: https://raco.cat/index.php/DocumentsAnalisi/index


22 p, 5.9 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > Documents d'anàlisi geogràfica
Articles > Articles de recerca

 Registre creat el 2008-03-03, darrera modificació el 2022-10-30



   Favorit i Compartir