Toxicologia dels Aliments [103257]
Castells, Eva
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària

Título variante: Food Toxicology
Título variante: Toxicología de los Alimentos
Fecha: 2021-22
Resumen: Els aliments contenen un gran nombre de compostos químics, naturals i sintètics, que poden representar un problema de seguretat alimentària. Algunes d'aquestes substàncies s'afegeixen als aliments de forma deliberada durant el seu processament, com per exemple els additius (colorants, conservants, etc. ). D'altres substàncies, però, es troben als aliments de forma natural (toxines) o com a resultat de processos de contaminació ambiental, ja sigui accidental o intencionada (pesticides, metalls, fàrmacs, residus industrials, etc. ). L'avaluació de la presència de tòxics als aliments i la seva relació amb possibles efectes adversos per a la salut és l'objectiu principal de la toxicologia alimentària. Aquesta assignatura oferirà una visió àmplia de diverses branques de la toxicologia, incloent la toxicologia ambiental, toxicologia quantitativa, toxicologia experimental, toxicocinètica i toxicodinàmia. L'assignatura té com a objectiu que els alumnes desenvolupin les següents competències: a) Coneixements: demostrar que coneix els principals tipus de substàncies tòxiques presents als aliments i els mètodes d'avaluació de risc com a resultat de la ingesta alimentària de contaminants químics b) Habilitats: dominar tècniques analítiques que són habituals als laboratoris de toxicologia alimentària c) Actituds: sensibilitzar-se en relació a la presència de contaminants a la cadena alimentària.
Resumen: Foods contain a large number of chemical, natural and synthetic compounds that can represent a food safety problem. Some of these substances are added to foods deliberately during processing, such as additives (dyes, preservatives, etc. ). Other substances, however, are naturally found in food (toxins) or as a result of accidental or intentional environmental pollution (pesticides, metals, drugs, industrial waste, etc. ). The main objective of food toxicology is assessing the presence of toxic compounds in food and their relation to adverse effects on human health. This course will offer a broad vision of various branches of toxicology, including environmental toxicology, quantitative toxicology, experimental toxicology, toxicokinetics and toxicodynamics. The students will develop the following competences: a) Knowledge: to demonstrate knowledge on the main types of toxic substances present in foods and the methods of risk assessment as a result of the chemical intake of chemical contaminants b) Abilities: to master analytical techniques that are common to food toxicology laboratories c) Attitudes: to become aware on the presence of contaminants in the food chain.
Resumen: Los alimentos contienen un gran número de compuestos químicos, naturales y sintéticos, que pueden representar un problema de seguridad alimentaria. Algunas de estas sustancias se añaden a los alimentos de forma deliberada durante su procesamiento, como por ejemplo los aditivos (colorantes, conservantes, etc. ). Otras sustancias, sin embargo, se encuentran en los alimentos de forma natural (toxinas) o como resultado de procesos de contaminación ambiental, ya sea accidental o intencionada (pesticidas, metales, fármacos, residuos industriales, etc. ). La evaluación de la presencia de tóxicos en los alimentos y su relación con posibles efectos adversos para la salud es el objetivo principal de la toxicología alimentaria. Esta asignatura ofrecerá una visión amplia de diversas ramas de la toxicología, incluyendo la toxicología ambiental, toxicología cuantitativa, toxicología experimental, toxicocinética y toxicodinàmia. La asignatura tiene como objetivo que los alumnos desarrollen las siguientes competencias: a) Conocimientos: demostrar que conoce los principales tipos de sustancias tóxicas presentes en los alimentos y los métodos de evaluación de riesgo como resultado de la ingesta alimentaria de contaminantes químicos b) Habilidades: dominar técnicas analíticas que son habituales en los laboratorios de toxicología alimentaria c) Actitudes: sensibilizarse en relación a la presencia de contaminantes en la cadena alimentaria.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català, anglès, castellà
Titulación: Ciència i Tecnologia dels Aliments [2501925]
Plan de estudios: Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]
Documento: Objecte d'aprenentatge



Català
6 p, 110.5 KB

Anglès
6 p, 109.2 KB

Castellà
6 p, 110.1 KB

El registro aparece en las colecciones:
Materiales académicos > Guías docentes

 Registro creado el 2021-07-09, última modificación el 2023-01-21



   Favorit i Compartir