Arqueologia del Territori Medieval [100330]
Martí, Ramon, 1958- 1958-
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Filosofia i Lletres

Título variante: Archaeology of the Medieval Territory
Título variante: Arqueología del Territorio Medieval
Fecha: 2021-22
Resumen: A la darrera etapa dels estudis de grau, aquesta assignatura ofereix als alumnes interessats per l'Arqueologia i la Història Medieval o, genèricament, per l'estudi històric del territori, les eines i els recursos necessaris per a analitzar i comprendre les estructures territorials que són pròpies de l'Edat Mitjana, així com els seus successius components. Aquí, des de l'anàlisi arqueològica i documental, s'estudien les pautes socials i econòmiques que regeixen la constitució i les transformacions dels districtes territorials durant el període medieval, tot atenent les seves fórmules organitzatives, els seus sistemes de defensa i les tendències que segueix la distribució del poblament. En la seva diacronia, es prioritza l'estudi dels centres de poder i dels seus organismes de representació o de govern, així com el desenvolupament i la gestió de les fortificacions o, també, les principals transformacions que regeixen la distribució de l'hàbitat en l'àmbit rural.
Resumen: In the last stage of the studies of degree, this subject offers the students interested by Archaeology and the Mediaeval History or the historical study of the territory, the tools and the necessary resources to analyse and comprise the territorial structures. Here, from archaeologic and documentary analysis, the social and economic guidelines that govern the constitution and the transformations of the territorial districts during the mediaeval period are studied, all attending his systems of defence and the trends that follows the distribution of the settlement. In its diachronic, prioritises the study of the centres of power and its organisms of representation or government, as well as the development and the management of the fortifications or the main transformations that govern the distribution of the habitat in the rural field.
Resumen: En la última etapa de los estudios de grado, esta asignatura ofrece a los alumnos interesados en Arqueología y Historia Medieval o, genéricamente, en el estudio histórico del territorio, las herramientas y los recursos necesarios para analizar y comprender las estructuras territoriales que son propias de la Edad Media, así como sus sucesivos componentes. Aquí, desde el análisis arqueológico y documental, se estudian las pautas sociales y económicas que rigen la constitución y las transformaciones de los distritos territoriales durante el periodo medieval, atendiendo sus fórmulas organizativas, sus sistemas de defensa y las tendencias que sigue la distribución del poblamiento. En su diacronía, se prioriza el estudio de los centros de poder y de sus organismos de representación o de gobierno, así como el desarrollo y la gestión de las fortificaciones o, también, las principales transformaciones que rigen la distribución del hábitat en el ámbito rural.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català, anglès, castellà
Titulación: Arqueologia [2500241] ; Història [2500501]
Plan de estudios: Grau en Història [803] ; Grau en Arqueologia [811]
Documento: Objecte d'aprenentatge



Català
4 p, 102.8 KB

Anglès
4 p, 101.0 KB

Castellà
4 p, 102.3 KB

El registro aparece en las colecciones:
Materiales académicos > Guías docentes

 Registro creado el 2021-07-16, última modificación el 2023-06-01



   Favorit i Compartir